Mnogi so bili pred obračunom z Efes Pilsnom skeptični, saj je Olimpiji tik pred zdajci uspelo registrirati šest košarkarjev, zato se je samo po sebi pojavljalo vprašanje, koliko je moštvo sploh uigrano. A strah je bil po videnem odveč, saj so Ljubljančani na krilih skoraj 9000-glave množice, ki je skozi obračun pričarala zares imenitno vzdušje, k čemur je pripomogla tudi izredna akustičnost dvorane, delovali izredno dobro. Res je, da ima moštvo še ogromno prostora za napredek, a so igralci v zeleno-belih dresih z izredno borbeno in požrtvovalno igro zapustili odličen vtis. Od novincev je navdušil Kevinn Pinkney, ki se je odlično boril pod košem, pobral nekaj pomembnih odbitih žog in z dvema trojkama dokazal, da ima tudi izredno mehko roko. Nič kaj nista zaostajala niti Kenny Gregory in Giorgi Šermadini. Prvi je blestel predvsem v prvem polčasu, drugi pa je z nekaterimi prodori, odločnim odrivanjem pod košem nasprotnika in blokado nad Thorntonom dokazal, da bo v nadaljevanju sezone izredno pomemben člen moštva. Izpostaviti velja še Vlada Ilievskega, ki je skozi ves obračun odlično vodil moštvo, in zimzelenega Gorana Jagodnika, ki je bil poleg Pinkneyja najbolj zaslužen, da je dvorana v Stožicah ob evroligaškem krstu ostala neporažena. Manj je navdušil organizator igre Marque Perry, ki pa se je moštvu priključil zadnji in s soigralci opravil le nekaj treningov, zato bo za resne ocene treba še nekoliko počakati.

"Lahko bi igrali še bistveno boljše. A glede na to, da smo skupaj naredili le nekaj treningov, je bilo vse skupaj kar zadovoljivo. V prvem polčasu smo igrali slabo v obrambi in slabo skakali, igralce sem še posebno opozarjal, da bo to ključnega pomena. Košarkarji Efesa so nas prelahko prebijali, prelahko prihajali do skokov in do lahkih košev. V drugem polčasu je nekaj igralcev nekoliko poživilo igro, tu mislim predvsem na Šermadinija. Bila je dobra tekma, polna taktičnih poskusov. Na koncu smo zmagali mi, lahko pa bi bilo tudi drugače," je povedal trener Uniona Olimpije Jure Zdovc po šele tretji tekmi v zgodovini evrolige, ki se je končala po dveh podaljških, in nadaljeval: "V podobni zasedbi smo že igrali na pripravljalnem turnirju na Poljskem, kjer sta manjkala edino Šermadini in Perry. Določeno sliko smo tako že imeli. Imamo gibljive petice. Pinkney lahko zadane tudi od daleč, tako kot Markota in Jagodnik. Ti trije igralci so zato še posebno neugodni. Šermadini je visok, hiter, skočen, zato ga moramo izkoristiti. Perry je sposoben veliko več. Meni je bilo pomembno, da ni izgubljal žog in da je postavil igro. Z moštvom je naredil šele tri treninge, ker je prej treniral ločeno, tako da mu bom poskusil skozi tekmo lige NLB proti Ciboni dati nekoliko več priložnosti, da se 'začuti' s soigralci. Ta ekipa ima potencial, da prekriža račune marsikomu."

Precej bolj so bili razumljivo razočarani v taboru gostov. Predvsem to velja za trenerja Velimirja Perasovića, kar je bilo očitno tudi na novinarski konferenci po tekmi. "Zelo sem razočaran zaradi poraza. Tekmo smo imeli dvakrat že dobljeno, a smo po lastnih neumnostih dopustili, da se je Olimpija vrnila v igro. V obeh podaljških smo dovolili, da so gostitelji ujeli nekaj ključnih žog v napadu. Pod košem smo bili povsem nenevarni, kar je Olimpija izkoristila. Zdaj nas čakata dve domači tekmi, ki ju enostavno moramo dobiti," je dejal Perasović, igralec Efesa Kerem Gonlum pa je dodal: "Zelo smo razočarani zaradi načina, kako smo izgubili. Lahko bi zmagali že po rednem delu in po prvem podaljšku. Čestitam Olimpiji, ki ni obupala, tudi ko je zaostajala štiri ali pet točk. Kljub porazu gre le za eno tekmo, sezona pa je še dolga." Union Olimpija bo v drugem krogu evrolige v četrtek gostovala v Italiji, kjer se bo ob 21. uri pomerila z Armani Jeans Milanom.