Ob tem je, ko so se Hrvati sredi zadnje četrtine še zadnjič nevarno približali na tri točke zaostanka, zadel pomembno trojko, po tekmi pa je še dolgo odgovarjal na vprašanja slovenskih in hrvaških novinarjev, pa čeprav je bil tako premočen, da je okrog njega, brez pretiravanja, nastala pravcata luža.

Verjetno je zmaga na sosedskem obračunu še posebno sladka?

Res je, da je vselej lepo premagati Hrvate, a to moramo zdaj kar hitro pozabiti, saj nas kmalu čaka nova tekma. Pridobili smo na samozavesti, a to še nič ne pomeni.

Kaj je odločilo tekmo?

Ključno je bilo, da smo v drugem polčasu na začetku bolje zaigrali v obrambi, s čimer nam je stekel tudi napad, ko pa smo se odlepili, Hrvatom nismo več pustili preveč blizu. V prvem polčasu pa je bila naša obramba slaba. Izgubljali smo dvoboje eden na enega, pa tiste v skoku, in posledica je bila pač razlika šestih točk, ki pa smo jo nato hitro izničili in v drugem polčasu pokazali pravi obraz. Takega, ki bi nas moral krasiti skozi vse prvenstvo.

Tekme niste začeli v prvi peterki, a vas to očitno ni vrglo iz tira. Je bilo čudno v igro vstopiti šele po prvi četrtini?

Niti najmanj. To je bila taktična poteza selektorja, ker smo vedeli, da se bodo Hrvati pripravljali na branilski dvojec z menoj in Dragičem. Odločitev sem sprejel brez najmanjših težav in sem jo spoštoval, ko sem prišel na igrišče, pa to na mojo igro ni imelo nikakršnega vpliva. Moj odnos in pristop sta bila enaka, pa še na koncu mi je steklo in se vse skupaj obrnilo meni v prid.

Kako zdaj umiriti evforijo po pomembni in sladki zmagi ter se kar najbolje pripraviti na naslednjo tekmo proti Braziliji?

Nikakršne evforije ni! Ne vem, kakšna evforija bi sploh lahko bila. Vsi reprezentanti smo dovolj izkušeni, da se zavedamo, da ena zmaga ne pomeni še ničesar. Tudi s soigralci smo si takoj po koncu dvoboja rekli, da sem nismo prišli po zmago s Hrvati. Dobro namreč vemo, da se moraš na svetovnem prvenstvu dokazovati vsak dan in na vsaki tekmi posebej, zato bi morebiten padec zbranosti na tekmi proti Braziliji izničil vse, kar smo si prigarali na dvoboju s Hrvati. Ta je že pozabljen, zdaj se moramo dobro pripraviti na Brazilce, si jih natančno ogledati in preučiti njihov način igre, nato pa gremo odločno po novo zmago.

Dan počitka vam bo ob napornem ritmu verjetno prišel zelo prav?

Zagotovo, a je res tudi, da smo imeli v prvih treh dneh dober razpored - na prvi tekmi smo bili toliko močnejši, da so zaigrali vsi, na drugi pa so nam Američani kmalu ušli na takšno razliko, da je bilo tudi nesmiselno, da bi se nekateri nosilci iztrošili preveč. Zato nam je vsem ostalo še dovolj energije, nismo se povsem izčrpali in po dnevu počitka bomo spet maksimalno pripravljeni na nove napore.