Ljubljana Nocoj bo v Kinu Šiška nastopila mednarodna zasedba desetih muzikantov Ethno in Transit, ki na inventiven način poustvarja ljudsko glasbeno izročilo.

Skupino sestavljajo mladi in entuziastični glasbeniki, ki se ukvarjajo pretežno z ljudsko glasbo. Vsak izmed članov zasedbe ima določeno glasbeno usmeritev, drugačne izkušnje, različno kulturno-glasbeno izhodišče in svojstven stil glasbenega izraza, ki ga poglobljeno preučuje. Ethno in Transit tako ob vsem spoštovanju in poznavanju kulturne dediščine svojih dežel poustvarja, spreminja, meša ter se poigrava z motivi in različnimi glasbenimi stili ter na ta način predaja ljudsko izročilo zelo širokemu spektru poslušalcev. Ethno in Transit igra tako na festivalih kot na ulici, v vaseh, šolah ali klubih, izvaja pa tudi delavnice in seminarje. Pomemben cilj skupine so tudi turneje v odmaknjene kraje, kjer je kultura težko dostopna, tako naslednje leto že načrtuje turnejo v Čile in Sibirijo.

Zasedba je prilagodljiva in spremenljiva, na svojih poteh pa išče tudi zanimive goste, ki jih mimogrede vključi v svoje koncerte. V Sloveniji bodo nastopili Fernando Stern (Čile, kitara, vokal), Matija Solce (Slovenija, harmonika), Hermann Heartell (Avstrija, jodlanje, violina), Kate Young (Škotska, vokal, violina), Marti Tern (Estonija, električni bas), Daniel Moser (Italija, alt saksofon, irska flavta), Antonia Duša Wenig (Avstrija, zvočna inženirka), Maarja Nuut (Estonija, violina), Tonu Tubli (Estonija, tolkala) in Stefan Hedborg (Švedska, tolkala).

Za tokratni koncert je na voljo 440 brezplačnih vstopnic za sedišča v Katedrali, prevzem vstopnic pa je možen samo na blagajni Kina Šiška. nr