V teh dneh nabira moč, počasi pa se približuje trenutek, ko bo v modro-belem dresu spet stopil na igrišče. Danes bo pesti stiskal za soigralce, ki bodo gostovali pri Interblocku (ob 16. uri). Drava se bo pomerila z Rudarjem (ob 16. uri), Olimpija bo krizo skušala prekiniti pri Kopru (ob 17. uri), Domžale pa doma proti Nafti (ob 17. uri). Maribor bo gostoval v Celju (ob 17. uri).

Kako poteka rehabilitacija poškodovanega kolena?

Sem v zaključni fazi. Zdrav sem že, moram se le še dobro pripraviti. Tečem in izboljšujem kondicijsko pripravljenost. Moja tiha želja je, da se konec aprila vrnem na igrišče.

Koliko ur na dan preživite na terapijah in v fitnesu?

Dve uri dopoldne in popoldne od 13. ure do 21.30.

Je to bolj naporno kot treningi in tekme?

Je. Ampak treba je delati postopoma. Že sedaj sem dosti bolje pripravljen, kot sem bil pred poškodbo. Kaže odlično in upam, da ne bo zapletov.

Kako vas je zaznamovala težka poškodba?

Na začetku je bilo težko, a sem se kmalu sprijaznil s tem, kajti vedno sem bil optimist. Hitro sem dobil željo, da se čim bolj zdrav čim prej vrnem. Odločil sem se, da ne bom ničesar prehiteval, ker je zdravje na prvem mestu. Na začetku nismo hiteli, zato je koleno sedaj v odličnem stanju. Imel sem poškodovane križne vezi in medialno vez. Križna vez je nova in mogoče še bolj trda kot prej. Večji problem bi bil, če bi imel poškodovan meniskus.

Verjetno ste si postavili nove načrte. Si že poleti želite oditi v tujino?

Vedno sem si postavljal postopne cilje. Pomembno je, da se dobro pripravim in da s kolenom ne bo težav. Moj cilj je odhod v tujino v poletnem prestopnem roku, ker moram iti nekam, kjer bom napredoval.

Pred poškodbo ste bili tik pred prestopom v tujino, najbližje ste bili Bochumu. Je bilo vpletenih preveč interesov, da bi do prestopa prišlo?

O tem ne bi rad razpredal, ker je to za menoj. Ljudje, ki so onemogočili prestop, že vedo, kdo je to storil. Jaz se le želim vrniti na igrišče in čim bolje igrati.

Pred meseci ste dejali, da sta vaša agenta sedaj zgolj oče in mama. Ostaja pri tem?

Da. Tako je najbolj pošteno. Ne želim dajati nikomur priložnosti kar tako. Da si kdo prisluži to možnost, mora nekaj narediti.

V Novi Gorici je precej finančnih težav. Jih nogometaši občutite?

Ni lahko. V Sloveniji se z nogometom ne da obogateti. Jaz ne igram zaradi denarja. Nekaj najlepšega je, da lahko igram nogomet. Finančni problemi so, bodo in so že bili. S tem se bodo ukvarjali drugi.

Plače zamujajo?

Da, kot povsod v Sloveniji.

Imate z novo upravo kaj stika? Ste dobili vtis, da bo šlo sedaj na bolje?

Razen s športnim direktorjem, ki je edini vprašal, kako je z menoj, nimam stikov z njimi. Pomembno je le, da se vrnem. To, kako bo delala uprava, je njena stvar. Naloge nogometašev so povezane z igriščem, uprave pa, da zagotovi čim boljše pogoje za delo.