Moštvo ACH Volleyja je v današnjem prvem polfinalu s 3:1 premagalo zagrebško Mladost in se zasluženo uvrstilo v finale letošnje srednjeevropske lige. Le slaba dva dneva po veličastni zmagi v ligi prvakov so slovenski prvaki spet strnili vrste in po izgubljenem prvem nizu zaigrali veliko bolje ter na krilih Estonca Oliverja Venna, ki je dosegel kar trideset točk, na koncu slavili novo zmago.

Slovenci so že v uvodu z blokoma Dejana Vinčiča in Alena Pajenka prisilili trenerja Mladosti Radeta Malevića k polminutnemu odmoru. Gostje so bili tudi po tem brez možnosti, saj so Slovenci zanesljivo izvajali začetne udarce, poleg tega pa je deloval odlično tudi blok in Malevič je bil pri vodstvu oranžnih z 10:3 še drugič primoran vzeti odmor. Ta je očitno koristil njegovim varovancem, saj so po nekaj napakah na strani ACH Volleyja znižali izid na 11:7, z odmorom pa je tokrat reagirala klop ACH Volleyja. Oranžni so potem povsem zastali, prepustili pobudo gostom, ki so predvsem prek Ivana Raića zlahka dosegali točke, as Tsimafeja Žukouskega pa je pomenil izenačenje na dvanajsti točki. Igra Slovencem nikakor ni stekla in Zagrebčani so ob drugem tehničnem odmoru vodili že za dve točki (14:16). Glenn Hoag je nato menjal in na igrišče poslal Ramona Gata ter Venna, igro pa sta zapustila Andrej Flajs in Alen Šket. Toda tudi po tem je nadaljevanje potekalo po željah Mladosti, ki je ob koncu slavila z 20:25.

Zagrebška zasedba je bolje pričela tudi drugi niz, ki ga je povedla s 5:2, nato pa nadaljevala z nekaj napakami, kar so izkoristili slovenski odbojkarji, ki so izenačili na peti točki, nato pa po akciji, ki jo je zaključil Venno, povedli z 8:7. Trener Mladosti Malević je že drugič v tem nizu, pri vodstvu ACH Volleyja z 10:7, ukrepal s pol minute odmora, toda ta mu ni kaj dosti pomagala, saj so njegovi igralci še vedno zaostajali. Medtem sta se na strani ACH Volleyja razigrala Venno In Vid Jakopin in drugi odmor je pripadel oranžnim s 16:11. Do konca niza se razmerje na igrišču ni kaj bistveno spremenilo in ACH Volley je z rezultatom 25:18 izenačil v nizih na 1:1.

Tudi tretji niz so Slovenci pričeli bolje, gostje so precej grešili, Venno pa je bil še naprej gonilna sila oranžnih in ob prvem tehničnem odmoru je znašala njihova prednost že štiri točke (8:4). Toda mlada zasedba Zagreba ni popuščala, izid je znižala na 9:8, Glenn Hoag pa je bil primoran vzeti pol minute odmora. Kamnik je v nadaljevanju dobro serviral in ob pomoči soigralcev so Slovenci spet pobegnili Hrvatom za štiri točke (12:8), klop Zagreba pa je vzela pol minute odmora. Do drugega tehničnega odmora so oranžni povišali prednost na šest točk (16:10), po dveh asih Jakopina pa je znašala prednost že osem. Trener Mladosti Malevič je v nadaljevanju v igro poslal nekaj svežih moči, toda slovenski prvaki so v zaključku kljub temu prišli gladko do vodstva v nizih z 2:1.

Venno je v uvodu četrtega niza z nekaj točkami popeljal slovensko vrsto v vodstvo s 5:2, prednost pa so igralci ACH Volleya nato še povečali in po bloku Pajenka za 14:9, je hrvaški trener Malevič vzel pol minute odmora. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo na semaforju 16:11 za oranžne, toda zasedba Mladosti je ob bučni podpori stotih navijačev iz Hrvaške obdržala stik s slovensko vrsto (18:16). Odbojkarji ACH Volleyja so se nato po zaslugi čvrstega bloka le odlepili od Mladosti (24:17) in si priigrali prvo zaključno žogo za zmago. Mladost pa še vedno ni klonila, izid je znižala na 24:20, Hoag pa je bil prisiljen zaustaviti nalet Hrvatov s polminutnim odmorom, toda že v naslednji akciji je žoga končala v polju Mladosti in oranžna vrsta se je skupaj s peščico nekaj najzvestejših navijačev lahko pričela veseliti uvrstitve v nedeljski finale.

Nasprotnik ACH Volleyja v finalu bo zmagovalec srečanja med domačo zasedbo AON Hotvolleys in Tirolom iz Innsbrucka.