"Obe ekipi sta že dosegli velik uspeh. Pričakujemo še eno težko tekmo, enako kot je bila že Innsbrucku. Karkoli napovedati je izjemno težko. Imamo psihološko prednost po zmagi na prvi tekmi. Za nas bo zelo pomembno, da se bodo igralci dobro spočili in bodo fizično v optimalni pripravljenosti. Na prvi tekmi smo imeli s tem nekaj težav, saj so v zadnjem nizu nekateri naši igralci staknili lažje poškodbe. Prepričan sem, da se v vsakem primeru obeta še ena čudovita odbojkarska noč v Ljubljani," je po prihodu v Slovenijo dejal slovaški trener na klopi Hypa Tirola Štefan Chrtiansky, ki dodaja: "Nimaš vsako leto priložnosti, da se boriš za igranje na zaključnem turnirju. To je cilj vseh igralcev po svetu in kar nekaj je vrhunskih odbojkarjev in trenerjev, ki jim to še ni uspelo. Tako mi kot Blejci imamo zgodovinsko priložnost."

Po slabi igri na prvi tekmi, ko so pustili slab vtis, je v taboru ACH Volleyja povsem jasno, kaj je njihova naloga na povratnem obračunu. "Moramo zmagati s 3:0 ali s 3:1, ko bo odločal 'zlati' niz. To je naša realnost in nič ne moremo spremeniti. Ne ostane nam drugega, kot da gremo v tekmo na vso moč," pravi trener ACH Volleyja Glenn Hoag, ki je razkril, da za drevišnjo tekmo ni veliko spreminjal taktičnih različic. Problem v Avstriji je bil predvsem v samem pristopu in v glavah blejskih odbojkarjev. S tem se strinja tudi kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs: "Ko smo v petek po vrnitvi domov še enkrat pogledali tekmo, smo ugotovili, da to ni bil ACH, ki ga poznamo. A moram poudariti, da smo bili že za prvo tekmo dobro pripravljeni. Natančno smo vedeli, kje so njihove pomanjkljivosti in kje so njihove najmočnejše točke. Problem je bil, da tega nismo izvedli na igrišču."

Svojo računico imajo tudi v taboru Hypa Tirola, čeprav pred začetkom niso veljali za favorite, saj je obe letošnji medsebojni tekmi v srednjeevropski ligi dobil ACH. "Če so bile možnosti pred prvo tekmo v odstotkih 50:50, so sedaj v našo korist 55:45. Obe ekipi se zelo dobro poznata, saj že okoli pet let igrata v srednjeevropski ligi. Vemo, da nas na tribunah čaka 4000 glasnih navijačev, na kar smo pripravljeni. Tako Innsbruck kot ACH sta iz lige prvakov že izločila Friedrichshafen in Macerato, sedaj pa upamo, da bomo mi tisti, ki bomo boljši," je optimističen kapetan Innsbrucka Daniel Gavan.

Stalnica v dvorani Tivoli je, da ACH tekmo slabo odpre, nato pa svojo igro stopnjuje. Proti Hypu Tirolu bodo morali ta običaj opustiti in odločno začeti že od prve točke. "Zagotovo nam bo na začetku nekoliko težko, da se privadimo dvorane, a upam, da se bomo hitro sprostili in zaigrali tako kot znamo ter se uvrstili med štiri najboljše v ligi prvakov. Če nam to ne bo uspelo, bomo pač nasprotniku čestitali in se začeli pripravljati na zaključni turnir srednjeevropske lige," se Flajs že ozira proti koncu tedna, ko je na vrsti borba za lovoriko v srednjeevropski ligi, kjer sta glavna favorita prav tako ACH in Hypo Tirol.

Drevi bo prav poseben večer tudi zato, ker bo to zadnja tekma ACH Volleyja v dvorani Tivoli. S prihodnjo sezono se namreč za tekme lige prvakov selijo v Stožice, a Flajs pravi, da mu ta menjava ne diši ravno najbolj: "Če bi bila odločitev moja, bi še vedno raje igral v Tivoliju. Ne vem, koliko večja je dvorana v Stožicah, a raje vidim, da je Tivoli poln, kot pa da je v Stožicah 1000 sedežev praznih."