Našteti podatki so v Celje zvabili skavte nekaterih uglednih klubov. Za nogometaša s slavnim priimkom (Nizozemec Johnny Rep je dvakrat igral v finalu svetovnega prvenstva) naj bi se zanimala Ajax in Hamburger SV. Spletna stran Transfermarkt.de ocenjuje, da je Repova vrednost na trgu 500.000 evrov in da je za prestop v Hamburg 28 odstotkov možnosti.

Osvojili ste naslov na zimskem turnirju prvoligašev. Kakšno težo pripisujete temu dosežku?

Naslov je dobrodošel za mlade igralce, ki jim takšna zmaga lahko dvigne samozavest. Od prve tekme naprej smo igrali na vso moč in mislim, da smo zasluženo zmagali.

Kljub mladosti na igrišču delujete precej samozavestni, kot vodja.

Kaj pa vem. Po značaju sem samozavesten, to velja tako za življenje na igrišču kot ob njem. Veliko sem igral za mladinsko reprezentanco Slovenije, tudi v klubu mi je šlo dobro. V Celju veliko pozornosti posvečajo mlajšim nogometašem in nam na ta način dvigujejo samozavest.

Pri 19 letih ste postali kapetan. Imate zaradi mladosti težave z avtoriteto v ekipi?

Ne, ker mi starejši nogometaši, kot sta Mujčiunović in Anđelkovič, veliko pomagajo.

Torej so vas starejši igralci sprejeli kot kapetana?

Seveda, s tem ni težav. Če se nekaj zmenimo, moja beseda nekaj velja.

Potem ko ste poleti zablesteli v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo do 19 let, ste tudi v klubu dobili več priložnosti. Ste zadovoljni z doseženim?

V prvi polovici sezone sem res veliko igral. Trener mi je dal veliko priložnosti. Na začetku sezone sem imel nekaj smole, kajti po prihodu z evropskega prvenstva sem imel angino, zato sem moral nekaj časa počivati. A sem se kmalu vrnil in s pomočjo rednega igranja na tekmah stopnjeval svojo formo. Če potegnem črto pod prvo polovico sezone, sem lahko zadovoljen.

A primanjkovalo je golov. Dosegli ste le dva.

Res je. To si želim v drugem delu sezone popraviti. Upam, da jih bom zabil več.

Kaj vam šine v glavo, ko slišite besedi milijon evrov (toliko naj bi bili nekateri klubi pripravljeni odšteti zanj op. a.)?

Nič. Osredotočen sem le na nogomet. O tem nisem razmišljal. Ko bo prišel čas za odhod v tujino, bom šel. Prej se s tem ne bom obremenjeval. Z mislimi bom še naprej v Celju. Če bo prišla zadovoljiva ponudba klubov, kot sta Ajax in Hamburg, se bo treba odločiti in iti. Z morebitnim prestopom se ukvarjata oče in agent.

Na hrbtu imate številko 55. Bojda ima to poseben pomen.

Res je. V šoli nisem imel veliko petic, zato sem želel imeti vsaj na dresu dve.

Imate precej tatujev. Kaj pomenijo?

Na telesu imam izpisano svojo letnico rojstva in imena staršev.