Takoj ko je trikratni svetovni rekorder prispel v športni klub na severni obali Jamajke, se je tja zgrnilo na kupe navijačev; nekateri so se ga želeli dotakniti, drugi pa so si prizadevali za avtogram ali sliko z največjo svetovno zvezdo atletike. Ko je Bolt odšel na igrišče, da bi se ogrel, so imeli varnostniki precej težav, da so na tisoče navdušenih Jamajčanov zadržali za ograjo.

Čeprav se Bolt pri igranju kriketa ni najbolje znašel, pa so navijači na nogah navijali zanj in vsako njegovo potezo nagradili z aplavzom. Pozneje je zvezdnik dejal, da se je na igrišču zelo zabaval.

"Odigrali smo dobro tekmo, v kateri sem resnično užival. To so stvari, ki jih rad počnem in zelo je bilo zabavno," je dejal Bolt, ki je v mladih letih nekaj časa celo treniral kriket, in dodal: "Če gre za dobrodelne namene, sem vedno za."

Bolt, ki je olimpijske zmage v Pekingu 2008 na 100, 200 in 4x100 m nadgradil še z naslovi na letošnjem svetovnem prvenstvu, je dejal, da si mora vzeti nekaj premora, da se bo njegovo telo lahko spočilo, preden začne priprave na sezono 2010.