* Mestna ledena dvorana, gledalcev 1900, sodniki: Tschebull, Kaspar, Widmann (vsi Avstrija).
* Strelci: 1:0 P. Lukas (Mayr, Baumgartner, 7.), 2:0 Shearer (Szücs, Leahy, 12.), 3:0 Ibounig (Leahy, Judex, 24.), 4:0 Leahy (Shearer, 25.), 4:1 Tičar (Razingar, Kovačevič, 30.), 5:1 Oberkofler (Purdie, MacDonald, 30.), 6:1 Leahy (Shearer, Szücs, 36.), 7:1 Matthiasson (Oberkofler, Gruber, 43.), 7:2 Pretnar (Sabolič, Makrov, 53.), 7:3 Robar (Razingar, Tičar, 56.), 8:3 R. Lukas (P. Lukas, Leahy, 58.).
* Kazenske minute: Black Wings Linz 6, Acroni Jesenice 14.

Jeseničani iščejo pot iz krize v ligi Ebel, kjer so prikovani na dno lestvice. Sredi tedna sta dva od tujcev že pospravljala kovčke, Andrej Makrov je nazadnje ostal v moštvu, v Podmežakli pa imajo na preizkušnji že novega tujca.

V Linzu so imeli domači hokejisti hitro številčno prednost po dveh hitrih izključitvah gostov že po slabih dveh minutah. A hokejisti iz Linza so bili v minuti in 22 sekundah nemočni, jeseniška obramba je bila takrat še na mestu, vratar Gaber Glavič pa je dobro posredoval. A obramba gostov je klonila v sedmi minuti, ko je lep prodor po levi strani z zadetkom kronal kapetan Phillip Lukas. Gostitelji so imeli v prvem delu še tri številčne prednosti, a so se jim gostje dobro upirali. Za drugi gol Linza je v 12. minuti nekaj zmede izkoristil Robert Shearer. Varovanci Ildarja Rahmatulina so svoje priložnosti iskali v protinapadih, a jim ni uspelo zadeti, tako kot tudi ne med 13. in 15. minuto, ko so imeli 49 sekund dva igralca več.

Domači so v drugem delu spet silovito pritisnili, sad takšne igre pa je bil rezultat na semaforju 4:1 po štirih minutah in 21 sekundah, ko sta mrežo Jesenic zapored napolnila Andreas Judex in Patrick Leahy. Po visokem vodstvu so Črna krila nekoliko spustila plin in omogočila Jeseničanom nekaj več manevrskega prostora, kar so gostje izkoristili v 30. minuti, ko je zadel Rok Tičar. Toda upanje za morebitni zasuk je bilo kratko; gostitelji so po vsega 15 sekundah vnovič ušli na +4 in presenečenje v Linzu je bilo izključeno, kar so domači potrdili še s šestim zadetkom in si zagotovili mirnih zadnjih 20 minut.

Ko je po slabih treh minutah zadnjega dela zadel še Markus Matthiasson, nekdanji igralec Acroni Jesenic, je bilo zares vsega konec. Domači so, zadovoljni z visokim vodstvom, pobudo prepustili gostom, ki so po dveh strelih z razdalje dvakrat ukanili Alexa Westlunda in ublažili poraz, končni izid pa je z igralcem več postavil Robert Lukas s strelom z modre črte.