Ozadje posla in njegova vrednost nista znana, saj se je posel odvil mimo organiziranega trga, predsednice uprave Centra Naložb Jane Grbec pa nam včeraj za komentar ni uspelo priklicati. Tako ni znano, ali je Center Naložbe delež odkupil od Infonda Holdinga in po kakšni ceni ali pa je delež preprosto zarubil, podobno kot so zadnje tedne naredile banke (Infond Holding si je pri Centru Naložbe sposodil več deset milijonov evrov). V prid prvi razlagi govori predvsem dejstvo, da so se vse bančne zaplembe premoženja Infonda Holdinga odvile prek Ljubljanske borze. Vendar je na drugi strani vprašanje, kako bi Center Naložbe sploh financiral nakup delnic Laškega. Vrednost posla je ocenjena na okoli 2,5 milijona evrov, Center Naložbe pa bo moral med svoje delničarje razdeliti za več kot sedem milijonov evrov dividend, kar pomeni, da prostih sredstev za nakup delnic Laškega nima.

Pravni poznavalci pojasnjujejo, da lahko Infond Holding in Center Naložbe prosto razpolagata s svojim premoženjem, vse dokler ne bodo v družbah tudi uradno sprejeli ugotovitvenega sklepa o nastopu insolventnosti. Do zdaj so v Infondu Holdingu ugotovili le, da so podani razlogi za insolventnost, ugotovitvenega sklepa o razglasitvi insolventnosti pa jim še vedno ni uspelo sprejeti.

Več kazalcev poslovanja Infond Holdinga, njegove večinske lastnice družbe Center Naložbe in Pivovarne Laško si lahko pogledate na spletni strani Poslovnega Dnevnika pod ikono analize podjetij.