"Ko sta mi lastnika (Šrot in Cerani, op. p.) predstavila strategijo in bodočo naložbeno politiko, se mi je ta zdela dobra," nam je še povedala Grbčeva, a predstavljene strategije ni želela komentirati, saj je ta "poslovna skrivnost". Kljub imenovanju na mesto predsednice uprave Centra Naložb pa je Grbčeva ponovno zanikala naše informacije, da je prav ona Ceranija pripeljala v stik z Boškom Šrotom in Andrijano Starina Kosem. "Do intervjuja za Delo (pred mesecem dni) Ceranija nisem nikoli videla, imava pa skupne znance," je dejala Grbčeva.

In zakaj sta ji Šrot in Cerani ponudila mesto predsednice uprave, če pa je slednjega, kot pravi sama, spoznala šele na intervjuju? "Videla sta neke moje kvalitete," je odgovorila Grbčeva. Od včerajšnjega dne Grbčeva ni več zaposlena kot direktorica oglasnega trženja v časopisno-založniški hiši Delo, za odpoved pa se je odločila, "ker razmere v tem trenutku niso bile najboljše".

Vendar pa razmere niso najboljše niti v Centru Naložbah, ki mu grozijo insolventni postopki. Največja naložba Centra Naložb je namreč Infond Holding, ki je po bančnih rubežih le še mali delničar Pivovarne Laško in Mercatorja, vrednost njegovih dolgov pa za 100 milijonov evrov presega vrednost naložb. Dodatno je Center Naložbe do Infonda Holdinga izpostavljen tudi prek slabo zavarovanih posojil, ki po zadnjih podatkih znašajo okoli 65 milijonov evrov.

matjaz.polanic@nevnik.si

Več kazalcev poslovanja Infond Holdinga, njegove večinske lastnice družbe Center Naložbe in Pivovarne Laško si lahko pogledate na spletni strani Poslovnega Dnevnika pod ikono analize podjetij.