Na včerajšnjem druženju s sedmo silo, ki se je odzvala v velikem številu, kar potrjujejo tezo, da je hokej eden izmed najbolj priljubljenih športov na Slovenskem, so Jeseničani položili karte na mizo. Športni direktor rdečih Zvone Šuvak je med drugim priznal, da ima dela kot še nikoli. "Celotna postava bo znana teden dni pred začetkom lige. Do takrat je zadeva še odprta. V garderobi je 25 sedežev in ko bodo vsi zapolnjeni, potem ne bo mogel nihče več priti v moštvo," pravi Šuvak, ki je postregel z informacijo, da bodo hokejisti med sezono, v dneh, ko ne bo tekem, trenirali tudi popoldne, čemur v preteklosti ni bilo tako.

"Naše delo je dolgoročno. Trenerski štab, ki mu popolnoma zaupam, bo pomagal tudi mlajšim selekcijam," je dodal nekdanji hokejist, ki bo 10. avgusta organiziral spektakel v Podmežakli. Če bo šlo vse po načrtih, bo na ledeno ploskev pridrsala zvezdniška zasedba. "Skoraj vse je že dogovorjeno za tekmo All Stars. Takrat bi se predstavilo tudi novo moštvo, dostojno pa bi se lahko poslovili tudi od Dejana Varla, ki je na Jesenicah pustil ogromen pečat," je z veseljem povedal Šuvak. Varl, sicer Rahmatullinov pomočnik, pa je dejal, da si je po koncu kariere vedno želel zaplavati med trenerske vode.

Sicer pa je celotna trenerska zasedba pohvalila naprezanja Zvoneta Šuvaka. Celo kondicijski mojster Darko Prusnik, ki je bil nekdaj še posebej vesel zmag Olimpije proti Jesenicam, je povedal, da se mu ni bilo težko priključiti rdečemu moštvu. Trenerja Ildarja Rahmatullina ni bilo v Podmežakli že dobro desetletje, zdaj pa je poskrbel za nov veter - tudi s tremi okrepitvami iz Rusije in Kazahstana. "Po več kot desetih letih bo na Jesenicah čutiti ruski pridih, kar je dobro. Rusi so se na Gorenjskem vedno dobro znašli. Sicer pa imam mlado in nadarjeno moštvo, s katerim se z veseljem pripravljam na novo sezono," pravi Rahmatullin, ki je Tomaža Razingarja med govorom po pomoti zamenjal za Tomaža Vnuka in poskrbel za nekaj dobre volje prisotnih na jeseniški občini.

Na Dnevnikovo vprašanje, kakšen je za zdaj odziv sponzorjev, je predsednik kluba Slavko Kanalec odgovoril, da vse poteka po pričakovanjih. Kanalec se obenem zavzema za transparenten način dela, vesel pa je tudi, da je vse večje zanimanje navijačev za nakup sezonskih vstopnic. "Tako rekoč smo štartali z ničle, zdaj pa smo ekipa, ki ve, kaj počne. Imamo jasno začrtane cilje in od njih ne bežimo. Prepričan sem, da je to zgodba o uspehu. Če nas je kaj strah nove sezone? Zmeraj manj," je prepričan Kanalec, ki je zagotovil finančna sredstva za skupne priprave moštva prihodnji teden, ko se bodo državni prvaki pripravljali v Gozdu Martuljku.