Tilia Olimpija – Salzburg (3:4): Zani mivo, da je pred včerajšnjim srečanjem Olimpije in Salzburga slovensko pres tolnico znova pobelil sneg. To se je prav tako pripetilo v 26. krogu, ko sta se v Tivoliju pomerila ista nasprotnika, zmage pa so se takrat veselili Zmaji. Da je bil novembrski sneg drugačen od januarskega in da se zgodovina ni po novila, so sinoči poskrbeli Rdeči biki, ki so Ljubljančanom po podaljšku do končno zaprli tudi teoretična vrata končnice. V prvem delu tekme je Olim pija sicer hitro povedla prek Mušiča, kasneje pa jih je nekajkrat rešil vratar Sila, ki je pod budnim očesom slo venskega selektorja Harringtona klonil le enkrat. V nadaljevanju so se prebudili tudi domači napadalci, nanizali nekaj zrelih priložnosti, za novo vodstvo pa je eno izmed teh izkoristil kapetan Vnuk. »Olimpija, Olimpija,« je odmevalo po Tivoliju zaradi všečne predstave Lju bljančanov, ki so v zadnji tretjini najprej prejeli poceni zadetek, nato pa po sed mih sekundah, ko je na klopi sedel Elik, še enega. Banham je sicer še zadel za podaljšek, kjer pa so se morali gostitelji zadovoljiti s točko in so padli povsem na začelje lestvice. »Če bi bili igralci bolje pripravljeni pred sezono, nam bi verjetno uspelo priti v končnico, tako pa se je izteklo drugače,« je z žalostjo v očeh po tekmi stopil pred novinarje domači trener Randy Edmonds.

Beljak – Acroni Jesenice (6:2): Začetek je sicer bil domač, saj je Kaspitz zadel že v tretji minuti, toda takoj za tem je Strömberg mojstrsko podal Davidu Rodmanu in bilo je 1:1. Beljačani so prišli do vodstva z dvema igralcema več, toda znova jeseniški recept: Ström berg, ki je bil za vrati Gerta Prohaske je videl Davida Rodmana, sledila je ideal na podaja in še lepši zadetek. V na daljevanju so sledili dogodki, ki smo jih na beljaškem ledu že videli. Gostje so igrali z igralcem manj, pred njihovimi vrati so grobo zbili na tla Mitjo Robarja, ki je ležal, sodnik pa nikakor ni hotel prekiniti domačega napada, niti ga kaznovati. Z dvema igralcema več so tako gostitelji dali tretji zadetek, ki pa je Gorenjcem vzel precej vneme. Thomas Raffl je zadel iz roke, Cavanaugh pa povišal na 5:2. Zadnji del je bil za zma govalce rutinsko opravilo. Poostrili so obrambne vrste, na trenutke prepustili pobudo gostom, vendar pa dosegli šes ti gol in dokazali, da  so za Jeseničane na domačem ledu to sezono nepre magljivi.

Ostali izidi 51. kroga lige EBEL: In nsbruck – Linz 3:2, Alba – Gradec 4:3, Dunaj – KAC 4:5, vrstni red: KAC 74, Dunaj 70, Salzburg in Beljak po 64, Linz 61, Jesenice 52, Gradec 50, Innsbruck 48, Alba in Olimpija po 41. Pari priho dnjega kroga, jutri, ob 18. uri: Jesenice – Olimpija, ob 19. uri: Linz – Salzburg, KAC – Alba, Gradec – Beljak, Dunaj – Innsbruck.