Dnevnik.si

Podpora za spletno mesto

Katere spletne medije upravlja družba Dnevnik?

Dnevnik, družba medijskih vsebin, d.d. izdaja spletni medij Dnevnik, ki je dostopen na spletnem naslovu www.dnevnik.si.

Katere vsebine so na voljo na spletnem mediju Dnevnik?

Nabor vsebin je sestavljen iz izbora člankov vseh redakcij družbe Dnevnik, neoziraje se na tiskano edicijo, v kateri so morebiti izšle. Uredništvo pridržuje pravico do ločene odločitve o objavi na spletu, neoziraje se na objave iste vsebine v tiskanih edicijah družbe Dnevnik. V sklopu svoje dnevne produkcije redakcije družbe Dnevnika lahko producirajo tudi članke, ki so iz vsebinskih in tehničnih razlogov objavljeni izključno na spletu.

Ali lahko sledim posameznim tiskanim edicijam na spletu?

V kolikor so vsebine izšle v kateri od tiskanih edicij, so v kolofonu članka na spletu označene z ustreznim logotipom tiskane edicije. S klikom nanj pridete na seznam vseh člankov, ki so izšli v tej tiskani ediciji. Vsebine iz Objektiva so tako po novem dostopne na www.dnevnik.si/edicija/objektiv, vsebine iz Nedeljskega dnevnika pa na www.dnevnik.si/edicija/nedeljski.

Ali lahko članke na spletu berem brezplačno?

Posameznemu bralcu brez naročnine je v tekočem mesecu omogočen brezplačen dostop do vseh člankov, a le dokler ne prebere 5 člankov, po tem se vsi članki zanj zaklenejo do konca meseca.

Kako merite obisk člankov in določate njihov zaklep?

Dnevnik uporablja naročniški sistem in tehnično rešitev za merjenje obiska ter določanje zaklepa člankov, ki ga je razvila družba Piano Media. Ta rešitev je z našim spletni mestom prepletena na sledeč način:

Pred registracijo (odmerjanje dostopa):

 • Ko pošljete preko brskalnika zahtevo za obisk dnevnik.si, je vaš promet najprej usmerjen skozi določeno dostopno točko do spletnega mesta (ang. "gateway").
  • Ta dostopna točka vsebuje programsko opremo družbe Piano Media, teče pa na strežniku družbe Dnevnik, ob našem spletnem mestu.
 • Programsko opremo družbe Piano Media sčiti patent, zato vanjo nimamo podrobnega vpogleda, splošno rečeno pa namesti piškote in zabeleži “prstni odtis” naprave.
  • Ker je dostopna točka inherenten del sistema, ki nam omogoča elektronsko poslovanje, po ePrivacy direktivi EU o piškotih in "prstnih odtisih" naprav nismo dolžni prositi za uporabnikovo izrecno dovoljenje (t.i. "izjema po kriteriju B").
  • Po ePrivacy direktivi EU smo takšne piškote in "prstne odtise" dolžni navesti in podrobno opisati, navedeni so na dnevnik.si/dd/piskoti.
 • Dokler dostopna točka v svoji evidenci prešteje, da glede na nameščene piškote in zabeležen “prstni odtis” ista naprava v tekočem mesecu še ni 5x obiskala članke na dnevnik.si, posreduje pomnilniku statičnih strani našega spletnega mesta navodilo, da naj vam streže verzije člankov brez blokade.
 • Ko dostopna točka v svoji evidenci prešteje, da je glede na nameščene piškote in zabeležen “prstni odtis” ista naprava v tekočem mesecu 5x že obiskala članke dnevnik.si, posreduje pomnilniku statičnih strani našega spletnega mesta navodilo, da naj vam streže verzije člankov z blokado.

Po registraciji (naročniške funkcionalnosti):

 • Za sklenitev naročnine zahtevamo le e-naslov in izbiro plačilnega sredstva (osnovni pogoji naročnine so v uporabniškem vmesniku ves čas jasno obrazloženi, podrobnosti pa najdete na dnevnik.si/dd/pogoji/narocnine/splet).
  • V kolikor še nimate Piano Media računa, vam ga 1. sklenitev naročnine ustvari, sicer ga (če ste prijavljeni) zazna in predizpolni v naročniškem obrazcu na dnevnik.si.
   • Registracija vam ustvari uporabniški račun pri pianomedia.com, kjer z njim dostopate do svojih podatkov in nastavitev.
  • Podatki se šifrirano hranijo pri Piano Media in do njih (programatično) dostopajo le poslovni partnerji, ki koristimo njihovo storitev (med njimi Dnevnik).
  • Vsak poslovni partner za svoje naročnine le-te ob sklenitvi posebej veže na vaš Piano Media račun, kar vam omogoča enotno evidenco naročnin z univerzalnim računom za dostop.
 • Ko ste prijavljeni kot uporabnik z aktivno naročnino na dnevnik.si, dostopna točka posreduje pomnilniku statičnih strani našega spletnega mesta navodilo, da naj vam (ves čas obdobja veljavnosti vaše naročnine) streže verzije člankov brez blokade.

Vse našteto se ves čas in na vseh vpletenih relacijah dogaja po varni povezavi (HTTPS), po standardu HSTS (ang. "strict transport security").

Ali sem kot naročnik tiskane izdaje upravičen do neomejenega dostopa?

Petdnevnim, šestdnevnim in vikend naročnikom (petek in sobota) tiskanega Dnevnika ter naročnikom mobilne izdaje Dnevnika bomo omogočili dostop do vseh spletnih vsebin družbe Dnevnik brez dodatnega plačila. Na njihovem mesečnem računu družbe Dnevnik, d.d je za ta namen izpisana internetna koda, ki jo vpišejo ob aktivaciji svojega spletnega dostopa na našem spletnem mestu.

Drugi naročniki bodo lahko dodatno sklenili običajno spletno naročnino v sistemu Piano ali pa svoj obstoječi naročniški paket tiskane izdaje zamenjali za katerega od naštetih, ki imajo neomejen spletni dostop že vključen v ceno.

Za več informacij nas pokličite na številko 01 30 82 100 ali pa nam pišite na naslov narocnina@dnevnik.si.

Kje se nahaja moja internetna koda?

Petdnevni, šestdnevni in vikend naročniki (petek in sobota) tiskanega Dnevnika ter naročniki mobilne izdaje Dnevnika, ki imajo omogočen dostop do vseh spletnih vsebin družbe Dnevnik brez dodatnega plačila, to uredijo z internetno kodo, ki je natisnjena na mesečnem računu Dnevnika. Koda se nahaja v glavi računa, ob zapisu "Internetna koda:".

Kako aktiviram svoj spletni dostop s internetno kodo?

Spletni dostop aktivirate z obiskom spletnega naslova www.piano-media.com/user/activation/partner/dnevnik, kjer:

 1. v polje "E-mail" vpišete e-naslov, ki ga boste koristili za naročniški naslov,
 2. v polje "Activation code" pa internetno kodo iz mesečnega računa družbe Dnevnik.

Ko ste obrazec izpolnili, kliknite na gumb „Aktiviraj“. Po izvedeni aktivaciji boste od ponudnika storitve prejeli samodejno poslano obvestilo, ki potrjuje registracijo in vsebuje podatke, potrebne za aktivacijo dostopa in uporabo storitev (geslo in e-pošta).

Za več informacij nas pokličite na številko 01 30 82 100 ali pa nam pišite na naslov narocnina@dnevnik.si.

Na računu ne najdem internetne kode

Pozorno preverite, da kode niste spregledali. V kolikor je na računu res ni, v sklopu vašega obstoječega naročniškega paketa tiskane izdaje niste upravičeni do dostopa brez dodatnega plačila. V tem primeru lahko dodatno sklenete običajno spletno naročnino v sistemu Piano ali pa svoj obstoječi naročniški paket tiskane izdaje zamenjate za katerega od naštetih, ki imajo neomejen spletni dostop že vključen v ceno.

Za več informacij nas pokličite na številko 01 30 82 100 ali pa nam pišite na naslov narocnina@dnevnik.si.

Kaj je spletna naročnina?

Spletna naročnina omogoča bralcu neomejen dostop do vseh vsebin na spletnem mestu.

Naročniški račun zagotavlja storitev Piano Lite, ki omogoča naročanje na posamezne edicije s samodejno, sočasno prijavo. Naročniške nastavitve bralca hrani ponudnik storitve.

Koliko znaša spletna naročnina?

Mesečna naročnina znaša 6,89 EUR in se obračunava samodejno do izrecnega preklica naročnika.

Kako lahko plačam spletno naročnino?

Spletno naročnino boste lahko poravnali s kreditno kartico, storitvijo PayPal ali s pomočjo bančnega nakazila. Plačilo lahko izvedete na naši spletni strani, s klikom na Naročilo. Plačilo na spletni strani se opravi v treh preprostih korakih:

 1. Izberite državo obračunavanja
 2. Izberite način plačila Dnevnikove naročnine
 3. V podatke za Pianov enotni naročniški račun vnesite svoj e-naslov

Ko ste obrazec izpolnili, kliknite na gumb „Nadaljujte do plačila“. Preusmerjeni boste na strani ponudnika storitve plačila, kjer boste opravili plačilo. Po izvedenem plačilu boste od ponudnika storitev prejeli samodejno poslano obvestilo, ki potrjuje registracijo in vsebuje podatke, potrebne za aktivacijo dostopa in uporabo storitev (geslo in e-pošta).

Naročniški račun zagotavlja storitev Piano Lite, ki omogoča naročanje na posamezne edicije s samodejno, sočasno prijavo. Naročniške nastavitve bralca hrani ponudnik storitve.

Mi lahko pošljete položnico/številko vašega računa in ostale podatke za plačilo spletne naročnine?

Položnic za plačilo ne pošiljamo. Vse podatke, ki jih potrebujete za izvedbo plačila preko položnice oz. UPN obrazca (na pošti, banki ali vaši ebanki), boste prejeli na vaš e-naslov, in sicer, ko med možnimi načini plačila izberete "bančno nakazilo".

Mi lahko pošljete račun oz. potrdilo o mojem plačilu?

Račun si lahko natisnete sami v nastavitvah naročniškega računa na našem spletnem mestu. Do enotnega naročniškega računa lahko dostopate po prijavi v sistem s klikom na vaš elektronski naslov, ki se izpiše v naslovni vrstici. tam pa kliknite na gumb "Uredite naročnino na Dnevnik". S klikom na "Pregled plačil“ si nato račun (v PDF obliki) lahko prenesete na svoj računalnik.

Naročniški račun zagotavlja storitev Piano Lite, ki omogoča naročanje na posamezne edicije s samodejno, sočasno prijavo. Naročniške nastavitve bralca hrani ponudnik storitve.

Kako lahko odjavim spletno naročnino?

Preklic samodejnega obračunavanja opravite v nastavitvah naročniškega računa na našem spletnem mestu. Do enotnega naročniškega računa lahko dostopate po prijavi v sistem s klikom na vaš elektronski naslov, ki se izpiše v naslovni vrstici. Odprla se vam bo nova stran Enotni naročniški račun Piano. Poiščite in kliknite na gumb “Uredite Piano podatke”. Pod "Pregled vaših plačil (Your payments)", je na desni strani možnost "Pregled plačil". Po kliku na to možnost, se vam bo v novem okencu prikazala povezava na "Ponavljajoča se plačila". Za konec kliknite povezavo "Prekliči ponavljanje"

Ali lahko kupim posamezen članek?

Nakup posameznega članka ni mogoč. Posameznemu bralcu brez naročnine je v tekočem mesecu omogočen brezplačen dostop do vseh člankov, a le dokler ne prebere 5 člankov, po tem se vsi članki zanj zaklenejo do konca meseca.

Ali lahko dostopam do spletnega mesta dnevnik.si na več kot na eni napravi (več računalnikov, pametni telefon in tablični računalnik)?

Z vašim e-naslovom in geslom se v lahko na spletno stran www.dnevnik. si prijavite s kateregakoli računalnika ali naprave, ki jo uporabljate. Zelo pa vam odsvetujemo, da delite svoje prijavne podatke z drugimi osebami.

Se moj račun veže k osebi ali k računalniku?

En račun je vedno namenjen eni osebi. Ne morete ga deliti, lahko ga pa z dodeljenim geslom uporabljate na različnih računalnikih.

Ali lahko začasno ustavim naročnino?

Preklic naročnine pred potekom obračunskega obdobja ni mogoč. Preklic samodejnega obračunavanja opravite v nastavitvah naročniškega računa na našem spletnem mestu. Tam lahko naročnino po morebitni prekinitvi tudi znova omogočite.

Kako dostopam do zaklenjenih vsebin?

Naročniki spletnih vsebin morajo biti prijavljeni, da lahko dostopajo do vsebin. Prijavite se s klikom na gumbek PRIJAVA naročnika zgoraj desno. Vaša prijavna podatka sta vaš e-naslov in geslo, ki ste ga prejeli na vaš e-poštni naslov. Po prijavi boste v zgornji vrstici boste opazili svoj e-mail naslova in obvestilo "Dostop aktiven".

Ali lahko do spletnih vsebin dostopam tudi iz tujine?

Naročniki spletnih vsebin lahko dostopajo do spletnih vsebin kadarkoli in kjerkoli.

V podjetju bi želeli nuditi dostop do spletnih vsebin Dnevnika vsem zaposlenim.

Če želite nuditi dostop več kot 10 osebam, nam pišite na: narocnina@dnevik.si in vam bomo z veseljem odgovorili ter pomagali do rešitve.

Lahko uporabljam spletni dostop na mojem mobilnem telefonu ali v tabličnem računalniku?

Da. V brskalnikih na vaših mobilnih napravah morate le omogočiti piškotke (majhne besedilne datoteke z ID oznakami, ki so shranjene v spletnem brskalniku), se prijaviti in nato lahko prosto dostopate do plačljivih vsebin na spletnem mestu www.dnevnik.si tudi s teh naprav.

Živim zunaj meja Slovenije. Ali se lahko naročim na spletne vsebine?

Naročilo in plačevanje spletnih vsebin je dostopno po vsem svetu.

Sem naročnik tiskanega Dnevnika. Imam kakšne ugodnosti?

Vsekakor! Če ste naročeni na vsaj 5 Dnevnikovih izdaj v tednu, naš vikend paket (Dnevnik petek in sobota) ali pa na mobilno izdaje Dnevnika vam bomo omogočili dostop do vseh spletnih vsebin družbe Dnevnik brez dodatnega plačila. Na vašem mesečnem računu družbe Dnevnik, d.d je za ta namen izpisana internetna koda, ki jo vpišete ob aktivaciji svojega spletnega dostopa na našem spletnem mestu.

Če računa nimate pri roki, nas pokličite na 01 30 82 100 od 8:00 do 16:00, v soboto od 8:00 do 12:00.

Če ste naročeni le posamezne izdaje časnika Dnevnika, na Nedeljski Dnevnik ali na Razvedrilo, morate za dostopanje do plačljivih vsebin spletnega mesta www.dnevnik.si skleniti običajno spletno naročnino v sistemu Piano ali pa svoj obstoječi naročniški paket zamenjali za katerega od naštetih, ki imajo neomejen spletni dostop že vključen v ceno.

Za več informacij nas pokličite na številko 01 30 82 100 ali pa nam pišite na naslov narocnina@dnevnik.si.

Sem naročnik Dnevnika na mobilnih napravah. Imam kakšne ugodnosti?

Vsekakor! Če ste naročeni na mobilno izdajo Dnevnika vam bomo omogočili dostop do vseh spletnih vsebin družbe Dnevnik brez dodatnega plačila. Na vašem mesečnem računu družbe Dnevnik, d.d je za ta namen izpisana internetna koda, ki jo vpišete ob aktivaciji svojega spletnega dostopa na našem spletnem mestu.

Če računa nimate pri roki, nas pokličite na 01 30 82 100 od 8:00 do 16:00, v soboto od 8:00 do 12:00 ali pa nam pišite na naslov narocnina@dnevnik.si.

Kakšno naročnino potrebujem za neomejen dostop do spletnih vsebin?

Obiskovalci spletne strani www.dnevnik.si imajo prost dostop do 5 člankov vsak mesec. Po tem se vsi članki zanj zaklenejo do konca meseca. Za nadaljnje prebiranje člankov je potrebno plačati naročnino. Če želite dostop le do spletnih strani boste potrebovali spletno naročnino, ki vam zagotavlja neomejen dostop do spletnih vsebin na www.dnevnik.si na katerikoli napravi (računalnik, tablica telefon). Naročniki tiskane izdaje Dnevnika (5 ali 6 izdaj tedensko) in naročniki digitalne izdaje Dnevnika (preko mobilne aplikacije Dnevnik), dostopajo do spletnih vsebin brez dodatnega plačila.

Sem naročnik tiskane edicije Dnevnika. Kako lahko dostopam do vsebin?

Za dostop do vsebin morate najprej aktivirati svoj spletni dostop. Na spletnem mestu www.dnevnik.si kliknite na "prijava naročnika" (glej sliko) in izberite možnost spodaj Registrirajte se z internetno kodo. Preusmerjeni boste na stran Piano. Odprl se vam bo obrazec za registracijo, kamor vpišite svoj elektronski naslov in internetno kodo, ki jo najdete na vašem mesečnem računu družbe Dnevnik, d.d. Po potrditvi boste na vaš elektronski naslov prejeli obvestilo, ki bo vsebovalo vaše prijavne podatke - elektronski naslov in geslo.

Če računa nimate pri roki, nas pokličite na 01 30 82 100 od 8:00 do 16:00, v soboto od 8:00 do 12:00.

Internetna koda vam omogoča dostop z enim uporabniškim imenom oz. elektronskim naslovom.

Na dnevnik.si že imam registracijo. Ali se moram vseeno ponovno registrirati?

Za neomejen dostop do vsebin na spletnem mestu www.dnevnik.si in ukinitve je zaradi prehoda na nov sistem Piano Lite, potrebna ponovna registracija oz. aktivacija računa Piano.

Na Pianu že imam registracijo. Ali se moram vseeno ponovno registrirati?

Ko vam bo potekel spletni dostop, ki ste si ga zagotovili z registracijo v Piano National, bo potrebna ponovna registracija.

Člankov, ki so v sklopu naročnine, ne morem odpreti!

Preverite, ali ste prijavljeni v sistem. Za odprt dostop se vam mora v zgornji vrstici spletne strani izpisati vaš elektronski naslov z napisom AKTIVEN.

Če v zgornji vrstici ne boste opazili svojega elektronskega naslova ampak gumb "Naroči se" in napis "Prijava naročnika", to pomeni, da se morate ponovno prijaviti. Vaša prijavna podatka sta vaš e-naslov in geslo, ki ste ga prejeli na vaš e-poštni naslov. V primeru, da je zgoraj naveden vaš elektronski naslov, poleg njega pa se prikaže napis "neaktiven", to pomeni, da je vaša naročnina potekla. V tem primeru boste za vaše nadaljnjo neomejeno prebiranje člankov morali plačati novo obdobje naročnine.

Kako se prijavim?

Prijavite se lahko preko gumba Prijava naročnika v zgornji vrstici spletne strani. Če se v zgornji vrstici prikaže vaš elektronski naslov z napisom AKTIVEN, pomeni, da ste že prijavljeni in da ponovna prijava ni potrebna.

Kaj pa, če me ob prijavi sistem obvesti, da je geslo napačno?

Najprej vam priporočamo, da geslo in e-naslov ponovno vnesete (ali da morda geslo kopirate iz e-pošte, ki ste ga prejeli ob vaši registraciji ter se tako izognete tipkarskim napakam). Če vam bo nato sistem kljub temu javil „Napačen e-mail ali geslo“, si novo geslo lahko preprosto ustvarite s klikom na Pozabljeno geslo / Povrnitev gesla. Po tem na vaš e-naslov vam bomo poslali povezavo do strani, na kateri boste lahko določili novo geslo.

Kako dobim prijavno geslo?

Prijavno geslo boste prejeli po vaši registraciji na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob registraciji. E-pošta, ki vsebuje geslo, ima naslov "Potrdilo registracije v sistem Piano Lite na dnevnik.si".

Kaj pa, če sem geslo pozabil, izgubil ali pa nisem prejel e-maila z geslom?

Novo geslo si lahko preprosto ustvarite s klikom na Pozabljeno geslo / Povrnitev gesla. Po tem na vaš e-naslov pošljemo povezavo do strani, na kateri boste lahko določili novo geslo.

Kako lahko spremenim svoje geslo?

Geslo si lahko spremenite v nastavitvah naročniškega računa, s klikom na "Sprememba gesla". Po tem na vaš e-naslov pošljemo povezavo do strani, na kateri boste lahko določili novo geslo.

Kako spremenim e-poštni naslov, ki je povezan z mojo naročnino?

Če želite spremeniti svoj e-poštni naslov, to lahko storite v nastavitvah naročniškega računa na našem spletnem mestu.

Ali se moram ob vsakokratnem obisku spletnega mesta vedno znova prijavljati?

Če imate na računalniku omogočene piškotke tretjih oseb boste z eno prijavo samodejno prijavljeni na spletnih straneh medijev vključenih v Piano. V primeru, da uporabljate več internetnih brskalnikov, se boste morali prvič prijavljati v vsakem od njih. Samodejno odjavo iz sistema lahko občasno povzroči avtomatska posodobitev brskalnika ali drugi procesi, ki potekajo v računalniku – v tem primeru se je treba ponovno prijaviti.

Ali lahko spremljam vsebine spletnega mesta preko virov RSS?

Vsekakro, naslovnica in posamezne sekcije spletnega mesta dnevnik.si imajo omogočene RSS vire. Vaš brskalnik bi ob obisku naslovnice, sekcije ali članka v neki sekciji moral samodejno zaznati ustrezen RSS vir in njegovo dostopnost nakazati z ikono v oziroma ob naslovni vrstici:

RSS ikona

Sicer lahko do RSS virov dostopate tudi tako, da v domeni ali naslovu določene sekcije dodate "/rss", na primer dnevnik.si/rss ali dnevnik.si/rss/posel.

Kako se naročiti na RSS vire v brskalnikih (kliknite ime brskalnika za navodila):

Ali lahko shranim/natisnem spletne članke

Uporabo avtorskih vsebin družbe Dnevnik urejajo pogoji za Uporabo in citiranje vsebin.

Lahko zahtevam popravek članka?

Vsekakor, a morate pri tem upoštevati pogoje o objavi popravkov družbe Dnevnik. Popravek lahko podate v pisni obliki na naslov popravki@dnevnik.si ali preko spleta, neposredno pod člankom, za katerega zahtevate popravek.

Lahko odgovarjam na članke?

Vsekakor, a morate pri tem upoštevati pogoje o objavi pisem bralcev družbe Dnevnik. Odgovor lahko podate v pisni obliki na naslov pisma@dnevnik.si ali preko spleta, neposredno pod člankom, za katerega zahtevate popravek.

Lahko zahtevam izbris članka s spletne strani zaradi medtem ustavljenega postopka, oprostilne sodbe, izbrisa iz kazenske evidence ipd.?

Načeloma je glede na sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice iz zgornjih razlogov mogoče pravno utemeljeno zahtevati le izbris iz spletnega iskalnika, ne pa izbris samega članka; Dnevnik ni naslov za zahtevo po izbrisu iz spletnega iskalnika.

Kam vam lahko sporočim povratne informacije o uporabniški izkušnji?

Veseli bomo vaših mnenj, komentarjev in pobud za boljše delo. Pošljete nam jih lahko na e-naslov web@dnevnik.si.

Kam vam lahko sporočim povratne informacije o spletni naročnini?

Če imate težave z vašo spletno naročnino, uporabite elektronski naslov narocnina@dnevnik.si oziroma pišite na naslov Dnevnik, Naročnine, Kopitarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana. lahko pa nas tudi pokličete na telefonsko številko 01 30 82 100.