"Namesto Kapiča, katerega poškodba je očitno hujše narave in do srede niti slučajno ne bo pripravljen, sem vabilo poslal nogometašu Primorja Almirju Tanjiču, ki sicer ne igra na istem položaju, a je v spomladanskem delu s svojimi predstavami precej odstopal. Zato si tudi zasluži, da ga preverimo v majici z državnim grbom," je v uvodu dejal Bojan Prašnikar , ki se še ni odločil, kdo bo v napadu nadomestil Rakoviča: "Prvi na seznamu je Sebastjan Cimirotič, a je vse odvisno od tega, če bo normalno odigral na jutrišnjem derbiju z Mariborom. V nasprotnem primeru se bom o novem igralcu odločil v nedeljo, med kandidati pa je tudi Klemen Lavrič in še kdo drug."

Del slovenske reprezentance, ki ga bodo sestavljali igralci iz slovenske lige in Nastja Čeh, ki ima v Belgiji tekmo že nocoj, se bo pred tretjo prijateljsko tekmo v tem letu (na prvih dveh je izgubila s Poljsko in Latvijo) zbral v ponedeljek ob 10. uri na Brdu pri Kranju, nogometaši iz tujine pa se jim bodo pridružili ob 15. uri v Ženevi. Zvečer bodo že opravili prvi trening, nato v torek še dva, kaj posebno novega pa po Prašnikarjevih besedah ne bodo uigravali. "Še vedno iščemo najboljše rešitve pred avgustovsko generalko s SČG. V dveh tekmah in nekaj treningih je težko storiti bistven korak naprej, a je bil ta že na drugi tekmi vseeno viden. Bomo pa kljub vsemu več pozornosti posvetili igri na sredini, kjer je srce ekipe," je svojo tezo ponovil selektor in že po stari navadi potarnal o pomanjkanju igralcev v tujini, iskanju rešitev iz slovenskega prostora, formiranju nove reprezentance (čeprav je dejstvo, da ta proces traja že lep čas in bi se že lahko formirala)...

Poleg članske bo v prihodnjem tednu aktivna tudi reprezentanca do 21 let, ki se bo v sredo v gosteh pomerila z madžarskimi vrstniki, predvsem pa bo zanimiv kvalifikacijski turnir za EP do 19 let, na katerem se bodo za eno prosto vstopnico za zaključni del julija v Švici pomerile reprezentance Danske, Ukrajine, Anglije in Slovenije.