Neurje s točo je popoldne okoli 15.30 prizadelo območje Ilirske Bistrice, so povedali na republiškem centru za obveščanje. Toča je najbolj prizadela kraj Huje.

V Sevnici je močno deževje poplavilo kletne prostore oziroma kurilnico sevniške srednje šole. V Polhovem Gradcu pa je strela zanetila požar na gospodarskem poslopju.

Zavarovalnica Triglav je sporočila, da je na širšem območju Ljubljane neurje s točo povzročilo "množično poškodovanje premoženja" njihovih zavarovancev. Po prvih podatkih je toča poškodovala avtomobile, nastala pa je tudi škoda na objektih. Zavarovancem svetujejo, da čim prej prijavijo škodo na objektih svojim zavarovalnim zastopnikom, najbližjemu predstavništvu oziroma zastopniški pisarni ali na sedežu Zavarovalnice Triglav v Ljubljani. 24 ur na dan pa sta jim na voljo dežurni telefonski številki 080 2864 in 080 555 555. Škodo lahko prijavijo tudi prek spleta www.triglav.si.

Zavarovalnice pričakujejo veliko odškodninskih zahtevkov

Zaradi neurja pričakujejo veliko povečanje števila prijavljenih škod iz naslova avtomobilskega kaska. Zavarovancem, katerih vozila nimajo poškodovanih stekel in svetlobnih teles, svetujejo, da škodo prijavijo v naslednjih dneh.

V zavarovalnici navajajo, da so pogoste vremenske ujme z množičnimi škodami tudi v bodoče zelo verjetne. Največ škod je na objektih, avtomobilih in posevkih, zato zavarovancem svetujejo, da čim prej preverijo ustreznost zavarovalne zaščite.

Tudi v zavarovalnici Adriatic Slovenica ocenjujejo, da je neurje s točo poškodovalo avtomobile in stanovanjske objekte. Kot so sporočili, zavarovancem svetujejo, da svoje premoženje zaščitijo pred morebitnim povečanjem škode, predvsem na strehah objektov. S prijavo škode pa jim ni treba hiteti, saj jo bodo lahko prijavljali v naslednjem tednu. V tej zavarovalnici ocenjujejo, da je tokratno neurje povzročilo večjo škodo kot julijsko in da bo tudi povprečna škoda višja. Zavarovanci lahko škodo po neurju na ljubljanskem območju prijavijo na Celovški 182 v soboto do 12. ure. Po potrebi bo delovni čas podaljšan.

Neurje s točo najbolj prizadelo Brezovico pri Ljubljani

Neurje s točo na območju Ljubljane po dozdajšnjih podatkih ni povzročilo večje škode, najhuje pa je bilo na Brezovici. Tam je toča poškodovala sedem streh, med njimi streho na tamkajšnji osnovni šoli, so povedali na republiškem centru za obveščanje.Neurje s točo je prizadelo tudi Brežice in Sevnico, vendar o škodi ne poročajo.