Pred tem se je v zgodnjih popoldanskih urah na območjih občin Medvode, Vodice in Kamnik razbesnelo neurje z močnim vetrom, ki je podiral drevesa in odkrival strehe hiš, so povedali v Centru za obveščanje.

Na cesto Črnivec-Velika Planina se je podrlo več dreves in zaprlo cesto. Na tej cesti pri kraju Kranjski Rak v občini Kamnik je na osebno vozilo padlo drevo in poškodovalo dva človeka. Posredovali so dežurna ekipa gorskih reševalcev z vojaškim helikopterjem in dežurna ekipa nujne medicinske pomoči s policijskim helikopterjem, ki so prišli do poškodovanih in ju pripeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana, so sporočili iz Centra za obveščanje.

Močno neurje je okoli 15. ure zajelo zahodno štajersko regijo, po zdaj znanih podatkih pa je bilo najhuje na območju občine Gornji Grad v kraju Nova Štifta in občine Ljubno. Intervencije gasilcev so bile potrebne tudi na območju občin Mozirje, Šoštanj in Velenje. Veter je podiral drevesa in odkrival strehe. Zaprti sta bili cesti Gornji Grad-Črnivec in Ljubno-Logarska Dolina. Neurje z močnim vetrom je okoli 16. ure zajelo tudi vzhodno Štajersko. Močan veter s točo je po do zdaj zbranih podatkih največ škode povzročil na območju občine Lenart in Maribor z okolico.

Na Koroškem je nekaj pred 16. uro neurje z močnim vetrom zajelo območje občine Mislinja. Drevo se je podrlo na cesto Srednji Dolič in pretrgalo telefonski in električni vodnik. Pol ure kasneje pa je neurje z močnim vetrom in točo zajelo še Pomurje. Večje število gospodinjstev je ostalo brez oskrbe z električno energijo, podrto drevje je zaprlo več cest, močan veter pa je odkrival strehe stanovanjskih in drugih objektov, so še sporočili iz Centra za obveščanje.