Festival bodo uradno odprli 28. julija pred Knjižnico Cirila Kosmača v Tolminu z razstavo krautrockovskih ovitkov glasbenih vinilk z naslovom Spitzenqualität. Na njej bo razstavljenih 80 ključnih albumov krautrocka, ki je predvsem v sedemdesetih letih z zasedbami, kot so Can, Neu!, Kluster, Cluster, Harmonia, Faust, Kraftwerk in Tangerine Dream, pustil neizbrisno sled v popularni glasbi. Dogodek bo popestrila zasedba The Bretons, ki izvaja priredbe znamenitih Ramones na "bretonski način", z dudami, kot je napovedal Miha Kozorog, pa naj bi se posebej za odprtje razstave pripravili na izvedbo enega od hitov zvrsti krautrocka.

Že opoldne istega dne se bodo na Sotočju začele različne delavnice, med njimi lesna, ki jo bo vodil Dušan Gerlica, vokalna pod vodstvom Anne Nacher, filmska, ki jo bo pripravil Marko Cvejić, in multimedijska pod mentorstvom Mihe Tomšiča. Ob 22. uri bo svoje glasbeno ustvarjanje najprej predstavil kitarist Sašo Zver, po Kozorogovem mnenju obetaven akustični izvajalec, glavna točka večera pa bo koncert legende francoskega freejazza in improvizacije, Louisa Sclavisa. Ta bo isti večer nastopil še ob Zlatku Kaučiču, ki prav letos praznuje "30 kreativnih let".

V torek, 29. julija, ob 13. uri bodo na Sotočju v sodelovanju z Italijanskim inštitutom za kulturo v Sloveniji pripravili predstavitev zamejskega italijanskega festivala Postaja Topolove / Stazione Topoló, ki jo bo vodila Donatella Ruttar. Sledil bo začetek glasbene delavnice, ki jo bo vodil Francesco Cusa, ob 21. uri pa bo na Mestnem trgu v Tolminu projekcija filma Radio Apokaliptiko v organizaciji Zveze tolminskih mladinskih društev. Večerne ure bodo pripadle koncertom dunajskega ženskega dvojca Rashim, slovenskega analogno-elektronskega dua Orton in enemu najvidnejših predstavnikov krautrocka Dietru Moebiusu.

V sredo popoldne bo v Centru MinK nastopil vsestranski kritični umetnik Damir Avdić, svoje delo pa bodo ob 19. uri na Mestnem trgu predstavili udeleženci vokalne delavnice. S koncertom se bosta nato predstavila indijski pevec Haradhan das Baul in zasedba Salamandra Salamandra ob spremljavi Ivana Volariča - Fea. Sotočje bo zvečer ponovno gostilo kakovostne glasbene izvajalce, saj se kot prvi - po dolgem času spet kot solist - predstavil Bratko Bibič na klavirski harmoniki, francoski multiinstrumentalist, po njemu pa še Pierre Bastien s svojimi glasbenimi avtomati namesto "živih" članov orkestra in presenečenje Francesca Cuse po imenu Pocket Skrunch.

Zadnjega julija bo Relja Bobić ob 13. uri na osrednji festivalski lokaciji ob sotočju predstavila koncept beograjskega festivala elektronske glasbe Dis-patch. V Kinodvorani Tolmin se bo ob 20.30 začel koncert zasedbe Tolminski punt 2, ki jo sestavljajo Zlatko Kaučič, Peter Brötzmann in Robert Vrčon, ob 23. uri pa bo koncertno prizorišče ob Soči rezervirano za kantavtorja Marka Breclja.

Petkov večer v Tolminu bo popestril film Draga Pintariča z naslovom Devided God / Razdeljeni bog, kasneje pa bo pod imenom iT nastopila Irena Tomažin, drugače članica kolektiva Bast, sicer pa pevka, znana po svojem eksperimentiranju z vokalom. Namesto prvotno napovedane srbske zasedbe Goribor, katere člani niso pravočasno prejeli vstopnih viz za Slovenijo, bodo nastopili lendavski rockerji Psycho-Path in Lutajoči DJ Zdena.

Festival bodo v soboto zaključili s predstavitvijo produkcije otroške glasbene delavnice pod vodstvom Janija Kutina in Sama Kutina ter s koncertom inovativne dunajske zasedbe Metalycée, ki jo na Sajeto po Kozorogovih besedah poskušajo privabiti že od leta 2002, njihova posebnost pa je, da spajajo dva praktično nezdružljiva glasbena sloga, elektroniko in težki metal. Za koncert na Sajeti zasedba napoveduje "zadubane" ritme in plesni set za finale.