Po premierovih besedah celovite ocene škode še ni možno podati. Kot je zatrdil, bodo komisije s pospešenim postopkom ocenjevanja škode končale do konca prihodnjega tedna. Prva ocena škode na javnih objektih pa je že znana in samo na šolskih objektih presega milijon evrov, je poudaril in dodal, da gre za škodo, ki jo lahko "s tem, ko stopimo skupaj tudi solidarnostno, v nekem realnem času saniramo".

***Video: Vlada odpira mošnjiček za pomoč prizadetim v neurjih***

Povedal je tudi, da je nekaj deset družin takšnih, ki so dejansko izgubile vse. Tisti, ki objektov niso imeli zavarovanih, po njegovih besedah lahko računajo le na dobrodelno pomoč, zato je ob tem pozval k solidarnosti do prizadetih.

Vlada bo po Janševih besedah pomagala z intervencijskimi proračunskimi sredstvi za pokritje stroškov reševanja in stroškov reševalnih služb, sredstvi za sanacijo šolskih in nekaterih drugih javnih objektov ter s posebnimi solidarnostnimi sredstvi, ki jih bo nakazala humanitarnim organizacijam. "Vlada bo pomagala tudi z dodatnimi interventnimi sredstvi, ki jih bodo po oceni škode dobile najbolj prizadete občine," je še zatrdil premier.

***Video: V neurju prizadet tudi Arboretum Volčji Potok***