"V Zares takšnih klavzul, da člani vodstev strank ne smejo biti v gospodarskih družbah, v statut ne bomo zapisovali, ker ne pomenijo ničesar in ker bi implicirali, da pri tem obstaja skušnjava," je na današnji novinarski konferenci dejal Golobič. Premier Janez Janša je namreč v soboto strankam predlagal, da spremenijo statute in določijo nezdružljivost funkcij v stranki s položaji v nadzornih svetih podjetij.

"Tukaj gre za ustvarjanje vtisa, s čemer se poskuša prikriti dejstva, ki bodejo v oči," je prepričan predsednik Zaresa. Po njegovem morajo biti v nadzornih svetih ljudje, ki se na to spoznajo in ne pripadniki te ali one politične stranke. "Gospodarske družbe niso poligon merjenja moči med posameznimi strankami," je dejal.

Golobič pri tem opozarja na kadrovanje sedanje vlade. "Gre za ozke in privatne povezave ljudi, ki nimajo v karieri nič referenčnega, kar bi jih kvalificiralo za opravljanje teh nalog, razen članskih ali ne članskih ter prijateljskih povezav s sedanjo oblastjo". Po njegovem pa ni dvoma o tem, da je tudi LDS kadrovala po politični liniji in so bile storjene napake.

Golobič je zagotovil, da Zares ne bo delala takšnih kadrovskih potez. "Koalicija, v kateri bomo sodelovali, tega ne bo počela, ali pa nas v tej koaliciji ne bo". Kot je pojasnil, se ne bodo omejili na to, da v nadzornih svetih gospodarskih družb ne smejo biti kadrovani člani vodstev strank, ampak zgolj kvalificirani ljudje, tudi člani opozicijskih strank.