Janša je dejal, da imamo za sabo 17 let uspešnega razvoja, pred nami pa so številne priložnosti. "Sedaj vemo, da smo sposobni voditi EU," je zatrdil in dodal, da "imamo novo samozavest in pogum". Po Janševih besedah lahko že v času naše generacije dosežemo svoj ključni cilj, blaginjo za vse. Ob tem je poudaril, da smo vsi poklicani, da oblikujemo prihodnost.

***Video: Pri SDS so lepo uredili svojo vilo, imajo pa tudi lastno vodo***

Slovenci smo tako kot svobodni posamezniki kot tudi narod soodgovorni za reševanje globalnih problemov, je prepričan predsednik SDS. Opozoril je, da so največja grožnja človeštvu podnebne spremembe.

Janša je pojasnil, da SDS postavlja v ospredje tisto, kar združuje, in proslavlja tiste dogodke, ki Slovence združujejo. Po besedah predsednika SDS sta temeljni točki programa vlaganje v ljudi in ohranitev zdravega okolja. Poudaril je tudi pomen dolgoročne gospodarske rasti za blaginjo in izpostavil pravično delitev ustvarjenega kot temelja povezane in solidarne družbe. Zatrdil je tudi, da so vladne davčne reforme najbolj razbremenile najbolj produktivne in inovativne.