"Prepričani smo, da ni naključje, da se celotna publikacija ujema s celostno grafično podobo SDS. Verjetno tudi ni naključje, da se je ta zloženka pojavila v širšem predvolilnem času in promovira uspehe vlade Janeza Janše," še menijo v Mladi liberalni demokraciji.

MLD: Zloženka pozablja na slabe strani življenja v Sloveniji

Pri tem se jim zdi problematično, da zloženka predstavlja le zgodbo uspešne Slovenije, namerno pa izpušča težave, s katerimi se soočajo številni slovenski državljani in državljanke. Kot je v izjavi za javnost zapisal predsednik MLD Aleš Bučar, "zloženka izpušča dejstvo, da številni ljudje živijo v nevzdržnih socialnih razmerah, da se povečuje razslojenost prebivalstva, da so cene stanovanj v tem mandatu narasle za 50 odstotkov, da se je institucionalizirala in legitimizirala nestrpnost, pozablja pa tudi povedati, da je preko 500 novinarjev podpisalo Peticijo zoper cenzuro in politične pritiske na novinarje".

V MLD menijo, da bi vlada lahko rezultate svojega dela predstavila javnosti na osrednjem javnem dogodku, kjer bi ljudje lahko razpravljali, novinarji pa poročali o vladni uspešnosti. "Ker bi slednji verjetno opozorili tudi na vse ostale, manj lepe zgodbe Slovenije, se je vlada pač odločila za enosmerni tok propagande," še menijo v podmladku LDS.

Zares: Gre za porabo davkoplačevalskega denarja za volilne namene SDS

Na izdajo zloženke so se v sporočilu za javnost odzvali tudi v Zares. Kot so zapisali, dosedanje vlade niso nikoli "posegale po takšni samo-reklami, kaj šele strankarskih zlorabah, saj slovenskega pregovora, da se dobro blago samo hvali, niso razumele kot klic k samohvali".

"Uporaba, slogana, barv in drugih elementov ter dejstvo, da se Janez Janša v brošuri ni podpisal kot predsednik vlade", po mnenju stranke "kažejo na utemeljen sum, da gre za nenamensko porabo davkoplačevalskega denarja za volilne namene stranke, ki sicer razglaša, da volilne kampanje ne vodi. V tem kontekstu bomo v Zares preučili možnost prijave tega primera računskemu sodišču," so še zapisali.