Minister za obrambo Karl Erjavec je v izjavi za javnost na vprašanje, zakaj se pojavljajo vedno novi in novi posredniki v proti dobavnih poslih, če imamo medresorsko vladno komisijo za proti dobave, dejal, da v tem ne gre za nikakršne posrednike.

Kot je dejal, ima ministrstvo sklenjeno pogodbo z Rotisom in Patrio, kako imata Patria in Rotis organizirano proizvodnjo preko Gorenja in kako bosta organizirala proti dobave, pa, kot je povedal, ni njegov problem. "Pomembno je, da bodo oklepniki dobavljeni v dogovorjenih rokih, kakovosti in konfiguraciji," je poudaril.

Obenem dodaja, da je vesel, da slovensko podjetje organizira omenjene protidobave. "Če bi to počeli Finci, bi ves znesek dobili oni. Tako bo zaslužek ostal v Sloveniji," je dejal. Znesek v višini 3,6 milijona evrov, ki naj bi ga po poročanju nekaterih medijev za organizacijo protidobav prejelo podjetje ljubljanskega poslovneža Rudolfa Lebana, pa po njegovih "neuradnih podatkih ni točen". Po njegovem gre za več kot sto krat nižji znesek. Kot je ocenil, pri tem "očitno prihaja do pretiravanj, ker se želi to afero obdržati vročo v predvolilnem času".