Osumljeni je priznal, da si je pakete s cigaretnimi tulci in masleno kislino v njih priskrbel v nemški zvezni deželi Bavarski in na Češkem, odposlal pa jih je sam. Osumljenec je nato priznal tudi, da je naročilo 48-letnega Avstrijca, ki je v zaporu že od začetka marca, sprejel zaradi poravnave dolgov v vrednosti 1500 evrov. Proti nemškemu osumljencu je državno tožilstvo v Welsu že sprožilo preiskovalni postopek zaradi povzročitve telesnih poškodb.

Oseminštiridesetletnega Avstrijca so policisti aretirali 9. marca, dva dni pozneje pa so zanj odredili preiskovalni zapor. Preiskovalci domnevajo, da naj bi bil motiv za njegovo ravnanje povezan z zadevami glede prostorskega načrtovanja.

Poleg Prinza je podoben paket prejel vodja urada za prostorsko načrtovanje mesta Raab Alfred Schmidleitner, ki pa pri odpiranju ni utrpel poškodb. Še dva paketa je prestregla policija, preden sta prišla v roke naslovnikoma.

Februarja je Avstrijo pretresel napad na župana nekega majhnega mesta zahodno od Dunaja, Hannsa Hirtzbergerja, ki se je zgrudil, ko je zaužil čokolado. Čokolada je bila zastrupljena s strihninom, ki se običajno uporablja kot strup za podgane, lahko pa je usoden tudi za ljudi. Hirtzbergerja so odpeljali v bolnišnico, kjer je še danes v komi.

Napadalca so pozneje prijeli, saj so na sporočilu, ki ga je pustil na vetrobranskem steklu županovega vozila, ostale sledi njegove DNK. Gre za lastnika vinograda, na katerem je hotel zgraditi zdraviliški hotel, toda od župana ni dobil odobritve.