V skupini 4 je Barcelona že krog pred koncem prva in se je uvrstila v polfinale, Gudme je ne glede na razplet zadnjega kroga drugi, pivovarji pa za tretje mesto potrebujejo nedeljsko domačo zmago proti Dancem in poraz Picka v Barceloni. V ligi prvakov je včeraj klonil tudi drugi slovenski predstavnik, kajti Gorenje je po pričakovanju izgubilo proti Ciudadu Realu (24:30) in se v skupini 2 še bolj utrdilo na zadnjem mestu.

Pick Szeged - Celje Pivovarna Laško: Krizni sestanek klubske uprave z igralci in strokovnim vodstvom po sramoti v Ormožu (neuradno naj bi igralcem odvzeli enomesečno plačo) je očitno obrodil sadove, kajti Celjani so se na Madžarskem pokazali v dobri luči, čeprav so na koncu ostali praznih rok. V Szegedu, kamor so prispeli po osemurni vožnji z avtobusom, so doživeli četrti (zaporedni) poraz v drugem delu lige prvakov. Pivovarji, ki so nastopili brez Igorja Kosa (na zadnjem treningu je zaradi raztrganine ob mezincu na roki dobil nekaj šivov) so dvoboj z Madžari slabo začeli, saj so zaostajali z 1:4 in 3:6, a so le izenačili na 6:6.

Čeprav so gostitelji, predvsem po zaslugi Nenada Puljezevića (21 obramb) in desnokrilnega Romuna Mariana Valentina Ghoinee (7 zadetkov), pet minut pred koncem vodili z 18:15, se je nato začela drama. Približno 45 sekund pred koncem je David Špiler izenačil na 19:19, nato pa je sledil Pickov napad s sedmimi igralci v polju, kajti trener Vladan Matić je z igrišča potegnil vratarja. Poteza se je obrestovala, kajti šest sekund pred znakom sirene je sicer odličnega Gorazda Škofa (19 obramb, tri sedemmetrovke) premagal Ghionea. Škof je takoj po zadetku žogo vzel iz mreže in jo vrgel proti sredini igrišča, da bi lahko njegovi soigralci zadeli Pickova prazna vrata. Toda Attila Vadkerti je podajo nepravilno prestregel, takoj dobil rdeči karton, a je dosegel želeno - preprečil je zadetek za izenačenje.

Ciudad Real - Gorenje: Že po šestih minutah so Španci vodili s 4:2, Velenjčani pa so prvi zadetek dosegli šele v sedmi. V prvi četrtini sta bila učinkovita predvsem ostrostrelec Sergej Rutenka in danski krožni napadalec Torsten Laen, gostitelji pa so imeli v 23. minuti že devet zadetkov prednosti (15:6). Osem minut pred koncem so se gostje sicer približali celo na "minus 4" (22:26), a zmaga nemotiviranega Ciudada Reala niti za hip ni bila ogrožena. Za prvo mesto in polfinale zadostuje Špancem na zadnji tekmi doma proti Gummersbachu že remi.

Izidi 5. kroga, skupina 2: Gummersbach - Montpellier 30:25 (15:9), Ciudad Real - Gorenje 30:24 (18:11), vrstni red: Ciudad Real 8, Gummersbach 6, Montpellier 4, Gorenje 2, skupina 4: Barcelona - Gudme 29:24 (16:11), Pick - Celje PL 20:19 (8:7), vrstni red: Barcelona 8, Gudme 6, Pick 4, CPL 2.