34-letni D. E. Paulk, ki je od Earla Paulka vodenje nadškofije prevzel pred letom in pol, je bil dolga leta prepričan, da je nadškof Earl Paulk njegov stric. Zdaj se je izkazalo, da je njegov oče. Razkritju družinske skrivnosti so botrovale govorice, zaradi katerih so se odgovorni v župniji odločili, da jih s testom očetovstva dokončno raziščejo. Earl Paulk je trditve, da je spal z bratovo ženo, vztrajno zanikal, kot tudi priznanje očetovstva. Zdaj bi se v godlji lahko znašel tudi zaradi laganja pod prisego.

Cerkev Svetega duha je začela nastajati v šestdesetih prejšnjega stoletja. Ker je bila izrazito liberalno usmerjena, je hitro pridobivala na popularnosti. Že okrog leta 1960 je v svoje vrste dovolila temnopoltim. Duhovnice so lahko postale tudi ženske, duhovniki so se poročali, cerkev pa je svoja vrata odprle tudi istospolno usmerjenim. Vrhunec je doživela v devetdesetih prejšnjega stoletja, ko je imela 10 tisoč članov in 24 pastorjev. Verniki so v cerkveno blagajno prispevali po 10 odstotkov svojih dohodkov, ki jih je cerkev porabila za izgradnjo bibličnega centra, dveh šol, lastne verske televizije in katedrale v vrednosti 12 milijonov dolarjev.

Danes ima cerkev le še okrog 1500 članov, za katere „skrbi“ 18 pastorjev, večinoma prostovoljcev. Biblični center in televizija ne delujeta več. Številni kot glavni razlog za odhajanje vernikov navajajo prav spolne škandale, v katere so se zapletali starejši člani družine Paulk.