Vendar lahko kar pospravimo svoj začuden ali celo zgrožen izraz na obrazu, kajti obstajajo še druge, zmernejše variante, vključujoče bliskovit razcvet tehnologije novih tkanin. Je ob tem tudi vas malce »povleklo« nazaj, v nostalgično pristnost oblačenja, ki daje telesu toploto, mehkobo, voljnost? Pa smo skupaj – volna, kajne?
Pravijo, da je volna najbolj živ material, kar jih je človeštvo odkrilo in najbolj množično sprejelo. Ker je pletenina najbolj telesu prilegajoče se oblačilo, ki z njim živi, se giblje. In vse to je res. Torej je skrajni čas, da pleteninam posvetimo vsaj nekaj dolžne pozornosti. Predvsem zato, da tudi vi izmed najnovejših pletenih modnih utrinkov odkrijete pravo idejo zase.

Pentlja v pentljo – plašč
Pleteni plašči so paša za oči in balzam za telo. Topli in mehki, kot nalašč za udobno premagovanje delovnega vsakdanjika, vožnje v avtomobilu. Rebrasto pletenje, zebrasti, etno in reliefni vzorci, rolka ovratnik, ki deluje kot kapuca, asimetrija, zanke velikanke, s pomočjo katerih lahko plašč spletemo na roke kar v enem dnevu. Če se seveda ne bojimo, da bomo v hudo modnem, vendar ekstremno voluminoznem oblačilu videti kot klopčič volne.

Popart na pleteninah
Nikar se ne pustite zmesti. Tole niso vzorčne uganke, temveč trendovske premetanke s popart vzorci. Nekateri jih imenujejo tudi Puccijevi, gre pa za eno izmed najbolj igrivih in barvitih pletenih modnih zgodb jesensko-zimske sezone. Ideje, rojene v šestdesetih letih, skupaj z razcvetom poparta živijo še danes – tudi kot vzorci na pleteninah.

Kardigan za vsak dan
Kardigani ali dobri stari jopiči v novi modni preobleki. Debelo in tanko zazankani, dolgi, da prijetno razvajajo in grejejo, tudi ko pritisne najhujši mraz. S pasom ali brez – vi že veste, kaj vam bolje pristoji. Najbolj ljubek motiv letošnje pletene sezone so bunkice, pletene črte, reliefi in volnene resice, ki frfotajo okoli vratu, zapestij.

Njegovo veličanstvo – pulover
Najbolj tipično pleteno oblačilo − pulover je brez konkurnce. Vam je bolj všeč nostalgično razpoložen z norveškimi vzorci, klasično rebrasto pleten ali puhasto božajoč po zaslugi moher volne? Vsi zapeljivo vabijo, da jih »posvojimo«. Morda kaže resno razmisliti le ob slednjem. Moher je sicer prijazen na pogled, vendar širšo postavo prav neprijazno dodatno razširi.

Pletene sestavljanke
Ste pomislili, da lahko tudi z malimi zavezniki, kot so šali, rokavniki, samostoječi ovratniki, mini jopice, boleri…, sestavite naravnost očarljivo modno podobo? Z njimi lahko tudi spretno vizualno goljufate – če vas je več čez pas, naj bo tam tanjša pletenina, če bi radi odtegnili pozornost od premočnega oprsja, si nadenite pisan šal okrog vratu. Če vas zebe, čez tuniko oblecite še pulover. Danes tako, jutri drugače, vsak dan pa veselo, izvirno.