Največji pesimisti so pod vplivom dogajanj na tujih trgih tudi domačemu trgu napovedovali konec zgodbe o uspehu. Že uvodna dogajanja v tem tednu pa so pokazala, da bo slovenski borzni indeks z manjšim predahom in novimi priložnostmi za cenejši vstop v pozicije nadaljeval svojo uspešno zgodbo.

V zadnjih dneh so bile v ospredju delnice Luke Koper. V medijih so bile objavljene novice o pogajanjih glede prodaje slovenskega logističnega holdinga (Luka Koper, Intereuropa in Slovenske železnice) nemškemu podjetju Deutsche Bahn. Glavni razlog rasti delnic Luke Koper so bile govorice, da naj bi bili Nemci pripravljeni plačati za delnico Luke Koper do 150 evrov. To je ceno v torkovem trgovanju pognalo do najvišje dnevne cene 114,9 evra, kar je predstavljalo 9,3 odstotka nad zadnjim zaključnim tečajem. Ali so špekulacije o dejanski ponudbi Deutsche Bahn za Luko Koper resnične, bo pokazal čas, vsekakor pa se bo vsaka novica v medijih na to temo odražala tudi na ceni delnic omenjenega podjetja. Tako se je v sredo trgovanje z delnicami Luke Koper nekoliko umirilo, saj investitorji pričakujejo natančnejša pojasnila. Posledica tega je bila, da je tečaj Luke Koper v sredo nekoliko padel in zaključil pri enotnem tečaju 109,72 evra. Najprometnejše so bile v tem tednu delnice Krke, s katerimi je bilo ustvarjenih 7,9 milijona evrov prometa s štiriodstotno tedensko rastjo. Pred objavo polletnih rezultatov so se opazno podražile tudi delnice Gorenja, kar dokazuje, da investitorji pričakujejo nadpovprečne rezultate. Delnice velenjskega podjetja so v tem tednu pridobile 6,5 odstotka, samo 4,7 odstotka v zadnjem trgovalnem dnevu. Slovenski borzni indeks SBI20 je v tem tednu pridobil 2,7 odstotka in zaključil pri 11.770 točkah.

Kljub nadaljevanju uspešnega trenda na domačem trgu kapitala je treba opozoriti na verjetnost, da bodo na dogajanje na trgu v prihodnje vplivali tudi novoizdani "short" certifikati na pomembnejša slovenska borzna podjetja. Zato previdnost ne bo odveč, saj bi lahko vsaka negativna informacija privedla do zapiranja "long" pozicij in odpiranja "short" pozicij, kar bi povečalo prodajni pritisk in znižalo tečaje nekaterih pomembnejših delnic, to pa bi lahko potegnilo za sabo celoten trg.