Možno je, da sta med vrsticami celo želela povedati, da naj bi Brodi umrl ravno zato, ker ga je predsednik hranil z brezmesno hrano in da je zato lastnik neodgovoren. Drnovšek je v javnosti pojasnil, da je njegov Brodi preminul zato, ker je imel prirojeno napako.

Ker se poklicno ukvarjam z brezmesno prehrano psov in mačk, vam po mojih triletnih izkušnjah lahko zagotovim, da so psi in mačke, ki se prehranjujejo izključno s kvalitetno hrano rastlinskega izvora, bistveno bolj zdravi od njihovih vrstnikov, ki še vedno uživajo škodljivo industrijsko mesno hrano, za katero mnogi veterinarji trdijo, da je tako zdrava. Pogosto sem bila priča, da je pes ozdravel samo s prehodom na vegetarijansko hrano. Vegetarijanska hrana lahko resnično pozdravi vse bolezni, ki so nastale zaradi napačne prehrane psov in mačk. Takšnih bolezni med živalmi pa je vedno več: alergije, težave z ledvicami, prebavne motnje, bolezni urinarnega trakta, kronično bruhanje, driska, kostne in sklepne bolezni, vnetja, srčno-žilne bolezni…

Tudi mnogi veterinarji so na začetku skeptični glede vegetarijanske hrane za pse in mačke. Šele ko se na lastne oči prepričajo, da ta hrana pomaga psom in mačkam do vrhunskega zdravja, spremenijo svoje mnenje.

Iz raziskav podjetja AMI, ki jih vodi od leta 1987, in v sodelovanju z italijanskimi in tujimi institucijami ter veterinarskimi ambulantami, podkrepljenimi z znanstveno-univerzitetno dokumentacijo, izhaja ne le, da je mogoče hraniti pse in mačke z brezmesno hrano, temveč je to celo zaželeno. Nekatere patologije, kot so dermatitisi, se lahko odpravijo z dieto, ki ne vsebuje mesa in rib. Nakup navadne hrane za domače živali pomeni podpirati proizvodnjo mesa oziroma kruto izkoriščanje živali, uničevanje okolja, torej vse, čemur okoljevarstveniki, vegetarijanci in prijatelji živali močno nasprotujejo.

Nasprotniki trdijo, da sta pes in mačka po naravi mesojede živali. Tudi panda je mesojed, pa se hrani skoraj izključno z vegansko hrano. V naravi te živali ne bi jedle ničesar, kar se nahaja v pločevinki s hrano za domače živali. Če je neka žival skozi evolucijo postala mesojeda, to še ne pomeni, da se ne more hraniti izključno z rastlinsko hrano. Tudi za človeka pravijo, da je vsejed, toda znanstveno je dokazano, da so vegetarijanci bolj zdravi in dlje živijo.

Tako kot pri človeku je tudi pri psih in mačkah zelo pomembno, da je prehod na vegetarijansko hrano postopen. Lastnikom, ki se bodo za to odločili, priporočam, naj na začetku samo dodajajo nekaj rastlinske hrane v običajno industrijsko, potem pa naj počasi zmanjšujejo količino mesnih briketov in povečujejo vnos vegetarijanske hrane.

Jaz sem ponosna lastnica pitbulke Lise, ki je prav tako vegetarijanka. Je zelo miroljubna, kar je tudi rezultat brezmesne hrane. Doma imamo tudi mešanko Naty (zlati prinašalec, labradorec), ki je prav tako vegetarijanka.

Če boste želeli, vam lahko pošljem tudi izkušnje lastnikov slovenskih psov, ki so s pomočjo vegetarijanske hrane pozdravili različne bolezni.

Za konec še ena misel: razumem, da je večini ljudi v tem trenutku težko sprejeti to dejstvo, da so psi in mačke lahko vegetarijanci. Mnogo resnic v zgodovini človeštva je namreč šlo skozi tri faze, preden so jih ljudje sprejeli. 1. faza: faza norčevanja, 2. faza: faza ostrega nasprotovanja, 3. faza: faza sprejemanja.