Ta naj bi pripravila takšne pogoje, da bi delo dobil prav Hel-Air, Breznika pa je obiskal celo predstavnik te družbe, ki v njej sicer ni zaposlen, in mu predlagal prilagoditev razpisa.

Peter Breznik je o tem obvestil tako Kosovo komisijo kot parlamentarno komisijo za nadzor proračuna in javnih financ, vendar v obeh zadeve še niso preučili, kazenski pa je ovadil tudi ministra Bručana. Drago Kos je povedal, da Breznikovim navedbam ne zaupajo, ker ga komisija že pozna.

V družbi SL Consult so odločno zanikali, da bi bili v stiku s Hel-Airom, v ministrstvu za zdravje pa so potrdili, da se razpis pripravlja, a zavrnili podatek, da gre za SL Consult – ministrstvu naj bi pomagala zgolj skupina strokovnjakov.

Izbiro izvajalca nujne helikopterske pomoči že ves čas spremljajo zapleti, o katerih je podrobno poročal Dnevnik. Trdili smo, da je bila izbira AMZS za izvajalca teh del nelegalna in izkazalo se je tudi, da je bilo poslovanje brez pogodbe res nezakonito ter da opravljenih prevozov družbi Flycom ni bilo mogoče plačati. Zato sta reševanje spet prevzeli vojska in policija.

Vlada je nato sklenila, da bo koncesijo za helikoptersko reševanje podelila z javnim razpisom.