Na dosedanjih 21 tekmah je namreč dosegel že pet trojnih dvojčkov, s čimer je osebno zbirko zaokrožil na 80, na večni lestvici prehitel Wilta Chamberlaina in se povzpel na skupno tretje mesto. Kljub fantastičnim predstavam pa bo tam verjetno ostal zasidran, saj jih je Magic Johnson pred njim zbral 138, prvouvrščeni vseh časov Oscar Robertson pa celo 181.

Kidd je poleg omenjene dvojice tudi eden izmed treh košarkarjev, ki je v karieri dosegel vsaj 12.500 točk, 5500 skokov in 8000 asistenc. Toda, kot pravi sam, mu vsi individualni dosežki (če bi hoteli našteti vse, bi hitro zmanjkalo prostora) ne pomenijo kaj dosti. "Lagal bi, če bi rekel, da mi ne pomenijo ničesar. Seveda je svoje ime vedno lepo videti poleg tistih največjih. A dejstvo je, da bi vse svoje dosežke takoj zamenjal za en sam naslov prvaka," je po zgodovinskem 80. trojnem dvojčku povedal Jason Kidd, klubski rekorder po številu trojnih dvojčkov in asistenc, ki je do tega dosežka prišel v vsega dobrih petih letih, kolikor časa igra v dresu New Jerseyja. V tem času se je v klubsko zgodovino tudi sicer vpisal kot eden najboljših košarkarjev vseh časov, za navdušenje med navijači pa je poskrbel že takoj po prihodu, saj je svoje moštvo popeljal do nepričakovano dobrega razmerja zmag in porazov (52-30). Mrežice so pod njegovim vodstvom čez noč postale resen klub, ki se je iz povprečnega prebil do kandidata za naslov. Že v isti sezoni se je tako prvič v klubski zgodovini prebil do finala, kar mu je uspelo tudi leto kasneje, a je obakrat ostal praznih rok.

Velik ljubitelj golfa je svojo kariero v najmočnejši ligi na svetu sicer začel v Dallasu, ki ga je na naboru leta 1995 izbral kot drugega. V Teksasu je nato preživel dve sezoni, se preselil v Arizono k Phoenixu, kjer je bil nekaj časa tudi soigralec slovenskega košarkarja Marka Miliča, in od tam leta 2001 na drugo stran Združenih držav Amerike k New Jerseyju. Leto pred tem je bil tudi član zlate olimpijske reprezentance, ki je slavila v Sydneyju, na svet pa je prijokal 23. marca leta 1973 kot najstarejši sin temnopoltemu očetu in mami Irki. Verjetno ga je tudi zaradi pisanih korenin najprej potegnilo v nogomet, a ker Američani za razliko od ostalega sveta omenjenega športa ne marajo prav preveč, je kmalu končal pri košarki. V njej je blestel tako v srednji šoli kot v študentskih letih, skozi leta pa si je prislužil naziv enega najbolj vsestranskih igralcev lige NBA. Med drugim je bil štirikrat uvrščen v najboljšo obrambno peterko lige, sedemkrat pa je igral na tekmi All Star. V osebni statistiki mu tako manjka le še naziv najkoristnejšega igralca (MVP), ki ga ob podobnem nadaljevanju kaj lahko dobi v tej sezoni.

Jason Kidd, ki pravi, da se nikoli ne more prenajesti jagodnega sladoleda, prosti čas najraje preživlja v družbi žene Joumane in treh otrok (sina Treya Jasona in dvojčic Miah in Jazelle), pa čeprav je bil ravno zaradi spora in fizičnega napada na svojo življenjsko spremljevalko januarja leta 2001 celo aretiran in je moral šest mesecev obiskovati posebnega svetovalca. Takrat se je umiril in popolnoma opustil pitje alkohola, z ženo sta se kmalu pobotala, o njunem dobrem odnosu pa priča tudi njegov poseben način izvajanja prostih metov, ko pred metom za srečo vselej poljubi roko ter ji pošlje poljubček. In čeprav zaradi svoje mirnosti in zadržanosti nikoli ne bo dosegel odmevnosti največjih zvezdnikov lige, je Jason Kidd pri navijačih izredno popularen. Najboljši dokaz? V neki restavraciji McDonalds v Phoenixu so v času, ko je Kidd še igral pri Soncih, prodajali posebni "Jason Kidd burger", sestavljen iz treh zrezkov in dveh rezin sira. Tako je seveda simbolično predstavljal trojnega dvojčka, po katerih je bil Kidd znan že takrat.