Gyan, ki je na sredini tekmi ruske državne nogometne lige prejel rdeči karton zaradi nešportnega vedenja, je dejal, da je bil tarča rasističnih žaljivk ter obtožil kapetana Titova, da je k temu spodbujal tudi navijače Spartaka.

»Celotno tekmo so me navijači zmerjali z opico in oponašali opičje krike. Titov se ni obnašal kot pravi kapetan – namesto, da bi navijače na tribunah pomiril in odvrnil od tega, je stvari le še poslabšal. Gledalce je še dodatno spodbudil, za nameček pa dejal sodniku, naj mi dodeli še drugi rumeni karton,« je ogorčeno pripovedoval temnopolti Baffour Gyan.

Le-ta je moral zaradi rdečega kartona zapustiti zelenico v zadnjih izdihljajih tekme (končala se je z izidom 1:1), potem ko je občinstvu namenil neprimerno gesto. »Izgubil sem živce in se na to odzval na najslabši možen način,« je še dodal. »Menim, da se je Titov zares obnašal kot rasist,« je bratu stopil v bran Asamoah Gyan. Titov je obtožbe zanikal.

Moštvo Saturna, za katerega igra Gyan je poslalo ruski nogometni zvezi (RFU) odprto pismo, v katerem je zahtevalo kazen za ekipo Spartaka zaradi incidenta. RFU je zatrdila, da je preiskava že v teku.