Federer bo nastopil na Masters Cupu ob zaključku letošnje sezone, Woods pa se v Aziji nahaja zaradi najbogatejšega turnirja v golfu, HSBC Champions, katerega nagradni sklad znaša pet milijonov ameriških dolarjev.

»Morda, če bo priložnost, bi šel z njim na kozarec piva,« je povedal Federer. Vodilna tenisač in golfist slovita po vzajemnem spoštovanju. Woods je Švicarja opisal kot osebo, ki ga je užitek opazovati. »Gledati Federerja na delu je enostavno užitek. Kadar igra, se zdi, da je tenis tako lahka igra. Morda se bova nekoč pomerila in takrat ga bom morda tudi presenetil, saj tako počasnega odgovora na svoj udarec še ni videl,« se je pošalil Woods.

Tekmovalca sta se spoznala med Odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku septembra, ko si je Woods ogledal finalni dvoboj med Federerjem in Andyjem Roddickom. »Vprašal sem ga, kako se mu je zdelo. Zanimivo je, da je med nama moč potegniti kar nekaj vzporednic. Natanko je vedel, kako sem se počutil na igrišču,« je razkrila številka ena moškega tenisa in dodala: »Občutki, ki so me preplavljali takrat, so bili enkratni. Tako se nisem počutil še nikoli in nekdo je vedel, kakšen je občutek, ko se na trenutke počutiš nepremagljivo.«