Kot je povedal Peter Pungartnik, tiskovni predstavnik PU Slovenj Gradec, so policisti poskrbeli, da so mater, ki ni vedela, kaj se je zgodilo v hiši, odpeljali k sebi sorodniki iz Podvelke.

Pred hišo, kjer je bilo videti, da manjka ženska roka, je včeraj tiho poležaval pes čuvaj, kokoši pa so brskale po dvorišču zaklenjene hiše. Na zunaj ni ničesar dajalo slutiti, da se je ponoči zgodil zločin. Bližnjo sosedo s posestva na drugi strani potoka, ki nam je pokazala pot, so oblile solze, ko nam je pripovedovala, da je bil Marjan dober človek in da v okolici nihče ne ve, kaj sta brata imela med seboj. Neka druga gospa iz kraja pa je povedala, da so oba dobro poznali, saj je Albin dimnikar, ki je hodil po hišah, in o njem niso imeli slabega mnenja, le včasih se jim je zdel malo čuden. O motivu za zločin tudi na policiji niso vedeli ničesar povedati. Uradno je za zdaj znano le to, da je Albin Mravljak ponoči stopil v sobo in brata, ki je ležal na postelji, večkrat udaril s topim predmetom po glavi, nato pa mu je okrog vratu zadrgnil verigo.

Po zločinu se je Albin sam odpravil na policijsko postajo Radlje z mopedom, zmanjkalo pa mu je bencina, zato je dobršen kos poti pešačil. Policisti so mu odvzeli prostost in ga predali preiskovalnemu sodniku.