Že v petek sta v članski tekmi "Vzhajajoče zvezde" slovenska predstavnika Nadja Bičkova in Miha Vodičar osvojila prvo mesto, prav tako je bil petkov večerni program, ko je bila na sporedu moštvena tekma sedmih držav, povsem v znamenju slovenskih plesalcev. Slovenski pari Vodičar/Bičkova, Škorjanec/Rahle, Snoj/Popova in Kralj/Kralj so osvojili zlato odličje.

Vrhunec prireditve v Izoli pa je bilo sobotno dogajanje, ki sta ga slovesno odprla izolska županja Breda Pečan in predsednik Plesne zveze Slovenije Drago Šulek. Številni gledalci v športni dvorani OŠ Livade v Izoli so v soboto zvečer spremljali plesno poslastico - finale v latinskoameriških plesih za člane in seniorje ter v standardnih plesih za mladince, profesionalce in seniorje.

Še pred večernim delom pa se je končala tekma v latinskoameriških plesih za starejše mladince, kjer sta med 22 pari slavila brat in sestra Špela in Matej Kralj, sedma z nedavnega svetovnega prvenstva. V isti konkurenci sta si tretje mesto priplesala prav tako slovenska predstavnika Damir in Tadeja Halužan.

V latinskoameriških plesih v članski konkurenci, kjer se je pomerilo 58 parov, sta občinstvo najbolj razgrela oba slovenska para v finalu. Jagoda Štrukelj in Jurij Batagelj, tretja z državnega prvenstva, sta na koncu slavila zmago, takoj za njima pa sta se na drugo stopničko povzpela Miha Vodičar in Nadja Bičkova. "Današnji nastop je bil kar malce vprašljiv, saj se je Jagoda zjutraj zbudila z zatrdelo vratno mišico, tako da sva bila pripravljena tudi na to, da bova morala sredi tekme odnehati. Vendar naju je forma, nekakšen plesni val, ki traja zadnje obdobje, ponesel do zmage. Naslednji cilj je Blackpool, kjer že komaj čakava, da se pomeriva tudi z našima najboljšima paroma Krajcer/Golczak in Plohl/Lahvinovič", je po tekmi povedal Jurij Batagelj.

Gledalci so na koncu pogrešali le častni ples zmagovalcev, ki je na takšnih tekmah pravzaprav že pravilo. Velja še poudariti, da je prvenstvo sodilo kar 26 mednarodnih sodnikov, med njimi tudi trije slovenski - Drago in Verena Šulek ter Niko Basarič.