Degustacije bodo potekale v treh sklopih. V prvem bodo uživali in ocenjevali mlado malvazijo z letnico 2005. V drugem sklopu se bodo posvetili bolj zrelim vinom letnikov 2003 in 2004. Tretji sklop bodo sestavljale posebnosti, kot so malvazije z daljšo maturacijo ali vina pozne trgatve. V ponedeljek dopoldne bodo v okviru simpozija v Pretorski palači potekala predavanja o malvaziji, in sicer na temo maturacije belih vin, statusa in prihodnosti malvazije ter razširjenosti malvazije na Mediteranu. Malvazija naj bi uspevala na Hrvaškem, Sloveniji, Italiji ter vsaj še v Grčiji in Španiji.
Letos bodo prvič na simpoziju vina tudi ocenjevali. V ponedeljek popoldne bodo svojo oceno o prijavljenih malvazijah ločeno podali novinarji strokovnih revij in obiskovalci. Sicer pa bo na Obali od torka, 28. marca, pa do velike noči potekala svojevrstna promocija malvazije. V osmih obalnih restavracijah bodo namreč gostinci v tem času ponujali posebne menije, kjer bo bodisi kot sestavni del jedi bodisi kot pijačo mogoče okusiti malvazijo v vsej njeni polnosti, je še povedal Rodica.Na koprskem v znamenju Malvazije, žlahtnem okusu Mediterana
KOPER - Društvo vinogradnikov in kletarjev slovenske Istre je organiziralo simpozij z naslovom Malvazija, žlahtni okus Mediterana, ki se bo začel danes popoldne in zaključil v ponedeljek v koprski Pretorski palači. V okviru simpozija, ki poteka že osmič, bodo med drugim vodene degustacije, delavnice na temo vin, predavanja ter fotografska in kulinarična razstava, je povedal predsednik omenjenega društva Marinko Rodica.