Izbranci selektorja Francije Andree Gianija, ki je pred devetimi leti slovenske odbojkarje popeljal do prve srebrne kolajne na evropskih prvenstvih, so v Turčijo prišli praktično z vsemi svojimi najboljšimi igralci. Njihovo moč je v prvem krogu brez osvojenega niza že okusila Bolgarija, ne pa tudi slovenska reprezentanca, ki je prikazala veliko boljšo igro kot na svoji uvodni tekmi proti Nizozemski. Od prve točke naprej so bili slovenski odbojkarji tisti, ki so prevladovali na igrišču. Njihov selektor Gheorghe Cretu je namesto kapetana Tineta Urnauta, ki čuti bolečine v vratu, v igro poslal Roka Bračka. Dvajsetletni Mariborčan je ponujeno priložnost izkoristil na najboljši možen način. Izkazal se je z dvanajstimi točkami, pa tudi sicer v slovenski reprezentanci ni bilo šibke točke. Če ne bi prišlo do padca zbranosti ob koncu tretjega niza, ko so že vodili s 23:21, bi francoske odbojkarje premagali že po slabih 90 minutah igre, tako pa so morali igrati 27 minut več.

»Soigralci so mi maksimalno pomagali in tudi po njihovi zaslugi sem prebrodil začetno tremo. Užival sem v igri, vendar je še pomembneje od tega, da smo prišli do zmage, ki nam prinaša nove točke na svetovni lestvici. Za nami je zelo dobra tekma,« je po zmagi dejal Rok Bračko, ki bo v prihodnji sezoni igral za Paris Volley. Na strani slovenske reprezentance so bili, z izjemo servisa, kjer sta bili ekipi izenačeni, tudi vsi statistični podatki. Največja prednost je bila v napadu, kjer je bila učinkovitost Slovencev 52-odstotna, francoska pa le 42. Ob tem so deset točk dosegli z blokom, Francozi tri manj. Vse to je bilo dovolj za peto zmago proti Franciji na trinajstih tekmah.

Z zmago s 3:1 je Slovenija na svetovni lestvici FIVB pridobila 7,64 točke. Zdaj jih ima 314,95, tako da je prehitela Francijo (302,22), ki je s šestega mesta padla na osmo ter, kar je še pomembneje, tudi njeno neposredno tekmico za uvrstitev na OI Argentino (308,29). Od reprezentanc, ki si nastopa v Parizu še niso zagotovile, je pred njo le še Italija (347,58), toda na voljo so še štiri vstopnice. Po jutrišnjem dnevu odmora slovenske odbojkarje v soboto čaka Kanada in v nedeljo še Poljska, obakrat ob 13. uri.