In čeprav je Argeta prisotna na kar 36 tržiščih in izjemno priljubljena med potrošniki, se pri Atlantic Grupi zavedajo, da se o paštetah pove veliko. Vendar Argeta ni le še ena izmed paštet, zato so se ob tej priložnosti odločili, da razbijejo nekaj mitov o paštetah in dokažejo, da ti za Argeto ne veljajo.

MIT: V pašteti so zmlete najslabše sestavine, saj je narejena iz ostankov.

Pri Argeti vedno poskrbijo, da za proizvodnjo paštete kupujejo izključno izbrane kakovostne kose kokošjega mesa in ribjih filejev. Vsako pošiljko surovine najprej podrobno testirajo in se prepričajo, da ustreza njihovim visokim standardom. Šele nato meso skuhajo, odstranijo kosti, zatem pa gre skuhano in razkoščičeno meso v pašteto. Dodajo mu 100-odstotno naravne začimbe in rastlinska olja.

MIT: Pašteta je polna umetnih dodatkov.

Ker Argeta uporablja le skrbno izbrane sestavine in prvovrstno meso, nastajajo izdelki tako visoke kakovosti, da jim ni več kaj dodati. Vsi Argetini namazi so pripravljeni po recepturi Brez, kar pomeni, da ne vsebujejo konzervansov, umetnih ojačevalcev arome, umetnih barvil in glutena. Dnevno skrbijo za kakovost in izvajajo tudi do 200 različnih kontrolnih pregledov. Tako se prepričajo, da je vsaka pašteta res 100 % varna za potrošnika.

(Foto: Chili Films)

MIT: Konzerve so slabe.

Pri Argeti paštete pakirajo v okrogle aluminijaste dozice. Aluminij je 100% obnovljiv, nikoli se ne izrabi. Poleg tega je lahek in z njegovo uporabo povzročajo pomembno manj CO2 izpustov. Gre torej za material, ki je prijazen do planeta in je popolna izbira za pakiranje Argetinih paštet ter namazov. Vse dozice so premazane tudi z zaščitnim slojem, ki ne vsebuje bisfenola A in jih ščiti pred kemijskimi reakcijami, ki bi lahko vplivale na neoporečnost izdelka.

MIT: Kar ima tudi brez aditivov dolg rok trajanja, ne more biti dobro.

Izjemno kakovost izdelkov pri Argeti zagotavljajo s sodobno in visokotehnološko proizvodnjo. Vse Argetine dozice so neprodušno zaprte in nato še sterilizirane. Gre za postopek termične obdelave, ki je popolnoma neoporečen in strogo nadzorovan proces in zagotavlja daljšo življenjsko dobo izdelkov na varen način, brez umetnih dodatkov. Kakovost vseh surovin in embalaže natančno preverjajo vrhunski strokovnjaki in postopek spremljajo vse do konca 10-dnevne karantene izdelka, s katero se dokončno prepričajo, da je vsak izdelek, ki pride na police, varen za potrošnike. Ker že v prvih korakih proizvodnje poskrbijo za kakovost, je ta zagotovljena tudi na dolgi rok. 

(Foto: Nejc Pernek)

MIT: Pašteta je predraga!

Argeta je eden največjih proizvajalcev paštet, ki ima celoten proces proizvodnje popolnoma optimiziran. Uporabljajo res kakovostne sestavine, te pa stanejo. Vendar stojijo za tem, da bolj kot so kakovostne sestavine, bolj kakovosten je tudi njihov končni izdelek.

Da je Argeta zares dobra stran kruha, še kako drži, saj skrbijo za najboljše na vseh področjih izdelave paštet, od izbire sestavin pa do predelave in okusa. Zato ni nič nenavadnega, da je Argeta že več let mesna in ribja pašteta številka 1* v Evropi in da vsako sekundo po svetu odpremo kar 7 Arget. Katero pa si boste vi privoščili danes?