Alpske smučarke nimajo sreče z vremenom. Najprej so v soboto zaradi močnega vetra in slabe napovedi odpovedali prvega od dveh smukov svetovnega pokala v Zermattu pod Materhornom, nato pa je vreme izvedbo smuka onemogočilo še dan kasneje, ko je bil veter znova premočan. Organizatorji sicer niso takoj obupali in so tekmo skušali izpeljati. Najprej so začetek prestavili za 15 minut in nato še za dodatne pol ure. A sunki vetra so bili tudi kasneje premočni za varno izvedbo smuka, ki je nekaj posebnega tudi zato, ker je start v Švici, cilj pa v Italiji. Direktor ženskega svetovnega pokala Peter Gerdol pa je zavrnil možnost, da bi smuk izpeljali danes. Ali bodo odpadla smuka nadomestili na drugih lokacijah, (še) ni znano.

Tako so na tekmi svetovnega pokala tekmovali zgolj moški, in sicer v slalomu v Gurglu v Avstriji, kjer so gostitelji prevladovali, saj so zasedli prva tri mesta, zmago pa je slavil Manuel Feller, ki je z veliko prednostjo vodil že po prvi vožnji. Nastopila sta tudi dva Slovenca, a se nista uvrstila v finale. Hadalin je zaostal za 4,88 sekunde in bil na 41. mestu prepočasen za finale, zaostanek Marovta pa je bil 3,74 sekunde, kar je bilo dovolj za 34. mesto. »Bil sem blizu finala, ampak nisem zadovoljen. Mislim, da sem sposoben smučati dovolj dobro za finale in tokratna vožnja ni bila najboljša. Na treningih sem v zadnjem obdobju kazal veliko več. Se pa veselim nadaljevanja sezone, saj vidim, da sem konkurenčen. Vem, da lahko v nadaljevanju sezone pokažem dosti več,« je dejal Tijan Marovt, slalomski trener Sergej Poljšak pa je dodal: »Z rezultatom naših dveh fantov nisem zadovoljen, saj sta na zadnjih treningih kazala dosti več. Hadalin se sicer še privaja na slalomsko opremo, Marovt pa je bil blizu, ampak je predvsem drugi del strmine smučal preveč zadržano, zato se ni uvrstil v finale.«

Gurgl je sicer prvič v zgodovini gostil najboljše smučarje na svetu, po treh odpovedih pa je šlo za prvo moško preizkušnjo v sezoni 2023/24. Oba moška smuka v Zermattu sta odpadla zaradi močnega vetra in sneženja, moški veleslalom v Söldnu pa je odpihnil premočan veter. Po Gurglu se bo sezona za moške nadaljevala v začetku decembra s smukoma in superveleslalomom v Beaver Creeku v ZDA, 9. in 10. decembra pa bosta v Val d'Iseru veleslalom in slalom.