So se pa varovanci Erika ten Haga odlepili od tekmecev za tretje mesto, najbližji zasledovalec je zdaj Tottenham, ki zaostaja sedem točk.

Marcus Rashford je v obračunu z Leicestrom nadaljeval svoj strelski niz, dosegel je dva gola, prvega v 25., drugega pa v 56. minuti, končni izid je v 61. minuti postavil Jadon Sancho. Izkazal se je tudi domači vratar David De Gea, ki je moral kar nekajkrat posredovati in tudi njemu se lahko United zahvali, da je iztržil tako dober rezultat.

Drugi junak pa je bil Rashford, ki je, odkar se je vrnil s svetovnega prvenstva, na 17 tekmah dosegel kar 16 golov, skupno pa jih je v sezoni prispeval 24, kar je njegov osebni rekord v elitni ligi. Petindvajsetletni napadalec je tudi prvi po Waynu Rooneyju in letu 2010, ki je za United v polno zadel na sedmih zaporednih tekmah.

Tottenham se je na tretje mesto prebil, potem ko je izkoristil sobotni spodrsljaj Newcastla in z 2:0 dobil londonski obračun proti West Hamu. Prvi polčas se je končal brez golov, v 56. minuti pa je domače v vodstvo popeljal Emerson. V 72. minuti je zablestela še naveza Harry Kane - Heung-min Son, angleški reprezentant je bil podajalec, južnokorejski pa strelec.

West Ham tone vse nižje, zdaj se je znašel na 18. mestu, če bi bil tam tudi na koncu, bi se poslovil v nižjo ligo. Za njim sta na lestvici le Leeds in Southampton.