Valentino Rossi bo tekmoval na dirkah razreda GT World Challenge Europe. V tem tekmovanju je v letošnji sezoni že nastopal, a je vozil dirkalnik znamke Audi. Ker je njegova ekipa WRT zamenjala dobavitelja dirkalnikov, pa bo po novem dirkaške izzive lovil z bavarskim avtomobilom.

Specializirana spletna stran motosport poroča, da bo Rossi član tovarniške zasedbe in da bo nastopil na dirkah 12 ur Bathursta z dirkalnikom BMW M4 GT3, na voljo pa bo tudi za naslednje nastope. To morda pomeni tudi, da bo dirkal že na preizkušnji 24 ur Dubaja januarja naslednje leto.

»Ponosen sem, da sem postal uradni voznik BMW. To je velika priložnost, lani sem začel resno dirkati in vesel sem, da si je ekipa WRT za partnerja izbrala BMW. Veliko se moram še naučiti, a upam, da bom konkurenčen na dirkaških koncih tednov,« je dejal Rossi.

Italijanski zvezdnik iz sveta motociklizma je leta 2021 po več kot dveh desetletjih končal zelo uspešno kariero, v kateri je osvojil tudi devet naslovov svetovnega prvaka. Že med motociklistično kariero pa se je preizkušal tudi v različnih avtomobilističnih tekmovanjih.