Dve uri in 16 minut je četrta teniška igralka sveta Paula Badosa potrebovala, da je strla odpor žilave Kaje Juvan. Ljubljančanka se je Španki dobro upirala prvih 100 minut in v odločilnem nizu povedla z 1:0, potem ko je tekmici odvzela servis. V drugi igri tretjega niza je imela žogico za vodstvo z 2:0, a je naredila dvojno napako, od tistega trenutka naprej pa je bila Španka boljša tekmica. Slovenka ni zmogla več vračati močnih udarcev agresivne tekmice. Kljub porazu je lahko Kaja Juvan ponosna na peščeno sezono, v kateri je z uspehi dosegla nove osebne mejnike na svetovni lestvici, na kateri trenutno zaseda 68. mesto.

Slovenski vrhunec današnjega dne bo nastop Aljaža Bedeneta proti prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću. Zanimivo je, da sta se tekmeca v Parizu v šestnajstini finala že pomerila pred šestimi leti, ko je bil s 6:2, 6:3, 6:3 boljši Srb. Đoković je šel leta 2016 do konca in prvič osvojil Roland Garros, potem ko je bil v finalu boljši od Andyja Murraya. »Aljaž je zelo vesel, da je ob pravem času unovčil vse svoje izkušnje. Na pariški turnir se je pripravljal z vso vnemo in v zadnjih tednih precej več časa posvetil treningom in kondiciji, saj se je zavedal, da brez odlične priprave ne bo mogel konkurirati najboljšim igralcem na tri dobljene nize. Veseli se dvoboja z Novakom,« nam je včeraj sporočil Andraž Bedene, trener prvega slovenskega teniškega loparja. Đoković in Bedene se bosta četrtič v karieri (vse tri dvoboje je brez izgubljenega niza dobil Srb) pomerila na osrednjem igrišču Phillipe Chatrier, takoj po dvoboju med Švicarko Belindo Benčič in Kanadčanko Leylah Fernandez, ki bosta dvoboj začeli ob 12. uri.

V tretji krog je brez boja napredovala tudi Tamara Zidanšek, potem ko ji je Egipčanka Majar Šerif predala dvoboj. Lanska polfinalistka Rolanda Garrosa se bo jutri za uvrstitev v osmino finala pomerila z enajsto igralko sveta Jessico Pegula. Američanka je imela včeraj težko delo, potem ko je bila s 6:1, 5:7, 6:4 boljša od Ukrajinke Ahneline Kalinine. Že 30. zaporedno posamično zmago je včeraj v Parizu dosegla Iga Šwiatek. Prva igralka sveta igra izjemno, tokrat pa je njeno moč občutila Alison Riske, lanska finalistka portoroškega turnirja. Za največje presenečenje včerajšnjega dne je poskrbela Kitajka Qinwen Zheng (74. na svetu), ki je z 2:6, 6:2, 6:1 ugnala nekdanjo zmagovalko Rolanda Garrosa, Romunko Simono Halep.