Marjan Gorenc, mesar: 180 gramov govedine za 700 evrov
Marjan Gorenc skupaj z družino, ženo Slavico in hčerko Kristino, ki je na družinski kmetiji zadolžena za marketing, skrbi za 250 glav živine v vasi Zbure pri Šmarjeških Toplicah. Že Marjanov stari oče in oče sta bila mesarja, Marjan pa je družinsko tradicijo nadgradil in časom primerno obogatil z več zorilnicami mesa, v katerih so kosi govedine, ki se za ljubitelje nenavadnih mesnih okusov plemenitijo tudi več kot tisoč dni.
Marjan Gorenc: »Naše meso je nedvomno nekaj unikatnega, česar ne moreš dobiti nikjer na svetu.« (Foto: Bojan Velikonja)
Ste specialisti za zorjeno meso oziroma fermentirano meso, kot je zdaj temu moderno reči, s tem, da imate v prodaji meso, ki je zorelo tudi več kot tisoč dni. ...
Z gotovostjo lahko trdimo, da je Met Gala eden najbolj pričakovanih modnih dogodkov, ki ga tradicionalno gosti New York, prvi ponedeljek v maju. Gre...