Najboljša slovenska skakalka te zime Ema Klinec je bila po prvi seriji na tretjem mestu, v drugem pa je morala priznati premoč sobotni zmagovalki Althausovi, za las pa jo je nato prehitela še domačinka Opsethova.

Bolje je v drugi seriji skočila Nika Križnar (243,4). Najboljša skakalka minule zime je zmogla 136,5 metra, to daljavo druge serije je dosegla tudi Althausova, in prevzela vodstvo. Pridobila je dve mesti in bila na koncu sedma. Mesto pred njo je končala Urša Bogataj (244,8). V drugo je skočila 130 metrov, a proti najboljšim danes, dan po tretjem mestu na srednji skakalnici, ni imela možnosti.

Jerneja Brecl (176,7) je v finalni seriji izgubila eno mesto in na koncu zasedla 18. mesto. Špela Rogelj (168,1) je na koncu prišla do 22. mesta, Nika Prevc (160,0) pa je v drugo nekoliko napredovala in osvojila 25. mesto ter osvojila šest točk ob prvencu na velikih skakalnicah v svetovnem pokalu.

V seštevku vodi Kramerjeva s 330 točkami, druga je po novem Althausova z 285, tretja pa je Klinčeva, ki je zbrala 259 točk.

Karavana smučarskih skakalk se prihodnji konec tedna seli v nemški Klingenthal. Tam bosta v petek in soboto na sporedu posamični tekmi.