Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je odlično odprla evropsko prvenstvo, saj je povsem razbila Turčijo. Varovanke selektorja Damirja Grgića so tako potrdile napovedi, da to pot ciljajo visoko.

Kapetanka Nika Barič in soigralke so v Strasbourgu hitro pokazale, da jih proti Turčiji zanima le zmaga. Nasprotnice so v prvi četrtini vodile z zgolj 3:2 in 6:4, nato pa ves čas gledale v hrbet Sloveniji. Ob polčasu so tokratne gostiteljice vodile za devet, po treh četrtinah pa za 11. Konstantni pritisk Slovenk je Turkinjam dokončno pod kožo zlezel v zadnji četrtini, saj so jo izgubile s kar 5:19. Pri Slovenkah je blestela Eva Lisec, ki je bila s 17 točkami najboljša strelka tekme. Teja Oblak jih je dodala 14, Zala Friškovec pa je pristala pri 12.

»Dobro smo se pripravili na tekmo in igrali dobro v obrambi vseh 40 minut. Bolj me skrbi napad, saj proti conski obrambi Turkinj nismo našli orožja. Vseeno smo prišli do visoke zmage, zato moram biti zadovoljen. A hkrati vem, da lahko igramo še precej bolje, kar bomo, upam, pokazali na naslednji tekmi,« je povedal selektor Damir Grgić. Slovenijo v petek ob 15. uri čaka tekma z Belgijo, ki je presenetljivo klonila proti BiH.

EP za ženske, skupina C, prvi krog: Slovenija – Turčija 72:47 (19:16, 36:27, 53:42), BiH – Belgija 70:55 (19:11, 30:28, 51:47).