Delničarji družbe Intereuropa so na današnji skupščini seznanili z odstopom Borisa Novaka, namesto njega pa so za predstavnika kapitala v nadzornem svetu imenovali Tomaža Kokota, ki mu štiriletni mandat začne teči danes. Novak je z mesta predsednika in člana nadzornega sveta Intereurope odstopil konec marca, potem ko je sporazumno zapustil mesto generalnega direktorja Pošte Slovenije.

Niso pa imenovali še enega novega nadzornika, saj je Pošta Slovenije predlog za odpoklic Milana Perovića umaknila, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočil iz Intereurope. Posledično je umaknila tudi predlog, da bi za novega nadzornika imenovali Francija Miheliča. Na skupščini so potrdili tudi spremembe statuta družbe, ki bodo omogočile izvedbo skupščine na način, da so delničarji udeleženi in glasujejo na skupščini s pomočjo elektronskih sredstev brez fizične prisotnosti.

Intereuropa lani s 15 odstotkov nižjim dobičkom

Skupina Intereuropa je lani ustvarila 150,7 milijona evrov prihodkov od prodaje oziroma šest odstotkov manj kot leto prej. Čisti dobiček se je zmanjšal za 15 odstotkov na 3,6 milijona evrov. Pošta Slovenije je 80,89-odstotna lastnica Intereurope od začetka lanskega leta.

Že čez dober mesec, 2. julija, se bodo delničarji Intereurope zbrali na novi skupščini. Tokrat bodo odločali o predlogu uprave in nadzornega sveta, da nekaj manj kot 10 milijonov evrov lanskega bilančnega dobička ostane nerazporejenega. Brez dividend so ostali že lani.