Prebivalci Šarengrada, mesta med Ilokom in Vukovarjem, še kar ne morejo verjeti, na kakšen grozljiv način je morala prejšnji četrtek umreti njihova sokrajanka Blaženka. Njeno življenje se je končalo v mlaki krvi na dvorišču domače hiše. Z mnogimi udarci po glavi s pajserjem jo je do smrti pobil 27-letni sin Igor, njegov sedem let starejši brat Renato pa je po poročanju portala 24sata priznal sodelovanje pri umoru.

S kraja zločina sta oba pobegnila. Igor je po navedbah prič najprej z okrvavljenim orodjem tekal po ulici in na ves glas kričal, nato pa se zatekel v kavarno v sosednjo vas, sedel za mizo, odložil krvavo orožje in čakal, da pridejo ponj. Policisti so oba prijeli in še isti večer sta končala v priporu. »Osumljena sta, da sta tistega večera na dvorišču domače hiše po predhodnem dogovoru pričakala 56-letno mamo, ki sta jo v preteklosti tako fizično kot psihično zlorabljala. Ženska jima je zaupala, saj ni pričakovala ne njunega prihoda ne njunega napada. Njun cilj je bil, da jo usmrtita, kar sta z več udarci s topim predmetom po glavi tudi storila,« piše v obtožnici tožilstva iz Vukovarja. Očitajo jima umor.

Trpela v tišini

Šarengrajčani skoraj teden dni kasneje govorijo samo še o tem. Kako tudi ne bi, o takih grozodejstvih so doslej brali le na straneh črne kronike. Šlo je za dobro, mirno družino, razlagajo, starša sta bila v skupnosti spoštovana, imeli so ju radi. Novinarjem so sicer zaupali, da se je najmlajši sin Igor, zaradi nasilništva že stari znanec policije, v preteklosti večkrat znesel nad mamo. Pred pol leta je celo zažgal zgornje nadstropje domače hiše. Oče in mama sta sodnika prosila, naj njunega najmlajšega od treh sinov za rešetkami pusti tako dolgo, da se vsaj malo pomiri. »Blaženka je bila čudovita ženska, a jo je Igor maltretiral, ona pa je v tišini vse potrpela. Vidite pa, kako je končala,« je za medije spregovorila soseda. Tudi za njenega soproga Ivico nima nihče žal besede.

Razlog se očitno skriva v nezdravljenih duševnih težavah, saj je bil po navedbah sosedov Igor že nekajkrat hospitaliziran, imel pa naj bi tudi seznam ljudi za odstrel. Po pripovedovanju njegovih prijateljev se je čudno začel obnašati po koncu srednje šole. Zabredel naj bi tudi v svet droge.