PSG – Bayern 0:1

Bayern je v Pariz prišel odločen, da nadoknadi zaostanek 2:3 s prve tekme. Začetek tekme je bil miren, nato pa se je začelo dogajati priložnosti na obeh straneh igrišča. Bavarci so jurišali po zmago, vendar do velikih priložnosti iz protinapadov je prišel PSG, ki je bila trikrat blizu vodstva. V 27. minuti je nemški vratar Neuer s sijajnim posredovanjem preprečil zadetek Neymarju, ki je nato v 36. minuti stresel prečko in tri minute kasneje še vratnico. V trenutkih največjih priložnosti Parižanov je Bayern povedel v 40.minuti, potem ko je proti svoji nekdanji ekipi z glavo zadel Choupo-Moting, ker je bil odločnejši branilcev francoskega prvaka. Vodstvo Bayerna z 1:0 ob polčasu je bilo sijajen izkupiček glede na priložnosti PSG v prvem polčasu.

Drugi polčas je bil kljub visokemu ritmu manj razburljiv. Najlepšo priložnost je imel PSG v 53. minuti, ko je Neymar zamudil, da bi žogo porinil v prazno mrežo. Parižani so imeli trdno obrambo, Bayernu pa je manjkal poškodovani Lewandowski, da bi katero izmed odbitih žog porinil v mrežo. »Zelo sem vesel. Izločili smo evropskega prvaka. Na igrišču smo bili zelo organizirani. Res sem zapravil številne priložnosti, vendar najpomembneje je, da smo v polfinalu. Uresničujemo cilje, smo v polfinalu in sanjamo naprej,« je povedal zvezdnik PSG Neymar. »Zelo sem srečen. Ekipa je delovala odlično, bili smo zbrani in osredotočeni na naloge. Zasluženo smo napredovali,« je dodal Angel di Maria. »Nismo izpadali v Parizu, morali bi imeti boljši izid s prve tekme v Muenchnu. Frustrirani smo, ker smo zapravili veliko priložnosti. Na igrišču smo dali vse, kar smo bili sposobni,« je povedal vratar Bayerna Manuel po tekmi, na kateri so Bavarci dosegli gol že na 65. tekmi zapored in tako postavili nov klubski rekord. PSG bo v polfinalu igral z boljšim iz današnje tekme med Borussio Dortmund in Manchester Cityjem. Na prvi tekmi smo zmagali Angleži z 2:1.

Chelsea – Porto 0:1

Tekma je bila znova v Sevilli, pred Portom pa misija nemogoče, da nadoknadi zaostanek 0:2 s prve tekme. Portugalci so takoj silovito napadli, vendar v zaključkih napadov niso bili natančni. V prvem polčasu nobeno moštvo niti enkrat ni streljalo v okvir gola, kar se je zgodilo drugič v letošnji ligi prvakov. Decembra v skupoinskem delu Dinamo Kijev in Ferencvaros v 45 minutah nista sprožila niti enega strela v okvira gokla. Edini gol na tekmi za pirovo zmago Porta je v 94. minuti dosegel Taremi s strelom s škarijcami. Chelsea se je osmič uvrstil v polfinale lige prvak, kar je največkrat med angleškimi klubi.

»Naredili smo tisto, kar je bilo treba. Boj je bil težak. Tekma morda ni bila najboljša za gledanje po televiziji, vendar igra je bila zelo hitra in v visokem ritmu. Zelo težko je bilo igrati priti Portu in nevtralizirati njegov pritisk,« je po tekmi povedal trener Chelsea Thomas Tuchel. Tekmec Chelsea v polfinalu bo zmagovalec današnjega dvoboja Liverpool – Real Madrid (prva tekma 1:3)