Ta kruh je fantastičen, saj nanj ni treba čakati, ker ga pripravite brez vzhajanja, dober pa je še topel. V slabi uri vam je lahko na voljo.

Ko pripravite ta kruh, pripravite še te odlične pekovske poslastice:

Hitri porovi kruhki

Enostavni domači bejgli

Hitri česnovi kruhki s sirom

Burger bombetke

Vsi so čudoviti!

Pa še dve značilnosti kruha s pivom:

• Uporabite lahko katero koli svetlo pivo, predlagamo bolj sladko in aromatično. Boljše je pivo, boljši je kruh.

• Uporabite lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.

In še en trik, ki ga lahko uporabite, ko je kruh že nekaj dni star: kos kruha popecite na maslu, na vrh dajte sir v lističih in pokrijte, da se stopi! Odlično!

Pa dober tek!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/ (LINK: https://www.sitfit.si/recepti)!

PRIPRAVA

SESTAVINE:

350 g moke

100 g sira

1 žlica pecilnega praška

1 žlička soli

1 žlica medu

3,5 dcl piva

60 g stopljenega masla

PRIPRAVA

V skledi dobro zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopite med in maslo. Med vlijte k moki in premešajte. Dolijte še pivo in še enkrat dobro premešajte. Nato previdno umešajte še nariban sir.

V pekač (mere približno 27 x 8 cm) vlijte polovico stopljenega masla, nato pa vanj prenesite še pripravljeno testo. Prelijte ga s preostankom stopljenega masla in pecite približno 40 minut v pečici, ogreti na 175°C.

Še topel kruh narežite na rezine, po želji namažite z maslom in uživajte.