Ta kruh je fantastičen, saj nanj ni treba čakati, ker ga pripravite brez vzhajanja, dober pa je še topel. V slabi uri vam je lahko na voljo.
Ko pripravite ta kruh, pripravite še te odlične pekovske poslastice:
• Hitri česnovi kruhki s sirom
Vsi so čudoviti!
Pa še dve značilnosti kruha s pivom:
• Uporabite lahko katero koli svetlo pivo, predlagamo bolj sladko in aromatično. Boljše je pivo, boljši je kruh.
• Uporabite lahko kateri koli sir, ki se lepo topi, cheddar ali edam sta najboljša.
In še en trik, ki ga lahko uporabite, ko je kruh že nekaj dni star: kos kruha popecite na maslu, na vrh dajte sir v lističih in pokrijte, da se stopi! Odlično!
Pa dober tek!
Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/ (LINK: https://www.sitfit.si/recepti)!
PRIPRAVA
SESTAVINE:350 g moke
100 g sira
1 žlica pecilnega praška
1 žlička soli
1 žlica medu
3,5 dcl piva
60 g stopljenega masla
PRIPRAVAV skledi dobro zmešajte moko, pecilni prašek in sol. V dveh ločenih kozicah stopite med in maslo. Med vlijte k moki in premešajte. Dolijte še pivo in še enkrat dobro premešajte. Nato previdno umešajte še nariban sir.
V pekač (mere približno 27 x 8 cm) vlijte polovico stopljenega masla, nato pa vanj prenesite še pripravljeno testo. Prelijte ga s preostankom stopljenega masla in pecite približno 40 minut v pečici, ogreti na 175°C.
Še topel kruh narežite na rezine, po želji namažite z maslom in uživajte.