AK Automotive je kot hčerinsko družbo leta 2018 ustanovil turški holding Kücükoglu Holding, ki je istega leta prevzel tudi Cimosov program kinematike. Kot je za STA spomnil direktor koprske tovarne Bülent Göral, trenutno izdelujejo avtomobilske dele za znamke, kot so Audi, Daimler, Volkwagen in Aston Martin. Z nakupom prostorov, ki so jih do nedavnega imeli v najemu, pa bodo lahko razširili svoje poslovanje v Sloveniji.

Poleg obstoječih hal nameravajo zgraditi še novo, približno 2000 kvadratnih metrov veliko halo, v katero bodo namestili novo napravo, s katero bodo sposobni izdelovati večje avtomobilske dele in dele za podvozja. V roku enega leta pa bodo v koprski obrat vložili še več kot 20 milijonov evrov. »Z ozirom na tovarne naših strank vidimo v tej tovarni strateško lokacijo,« je pojasnil Göral.

Čeprav ne razkrivajo podrobnosti o svojem poslovanju, pa je direktor koprske tovarne navedel, da so v preteklih dveh letih poslovali z izgubo, kot je bilo tudi načrtovano, od leta 2020 pa bodo začeli nekaj sredstev namenjati za nadaljnje naložbe. Prav tako se dviguje število zaposlenih v koprski tovarni. Iz sedanjih 75 bodo do konca tega leta prišli na 95, do konca leta 2023 pa bodo imeli predvidoma 220 zaposlenih, od tega bo okoli 30 odstotkov inženirjev in tehnikov.